Na Brajdo pridejo prvaki

Dvoboji z Mariborom predstavljajo izziv vsem slovenskim nogometnim klubom, še posebej nižjeligašem. Državni prvaki ne gostujejo v Tolminu vsak dan, pokalno tekmovanje pa odpira možnosti tudi za takšna soočenja.

Mariborčani (v vijoličastih dresih) so v soboto zanesljivo 
opravili z Gorico. Kako bo danes v Tolminu? Foto: Leo Caharija
Mariborčani (v vijoličastih dresih) so v soboto zanesljivo opravili z Gorico. Kako bo danes v Tolminu? Foto: Leo Caharija

TOLMIN > Pred štirimi leti so prav tako v drugem krogu pokalnega tekmovanja Mariborčani gostovali v Mirnu pri tretjeligašu Adrii in napredovali z 2:0. Dvoboj na igrišču pri Štantu je pospremilo 500 ljudi, danes jih gostitelji na Brajdi, kljub muhastemu vremenu, pričakujejo še precej več. Ker gre za delovni dan in popoldanski termin, je sicer težko pričakovati, da bo presežena številka 1500 gledalcev, kolikor se jih je zbralo v Tolminu, ko je v tretjeligaški sezoni 2007/08 gostovala nova Olimpija, ki se je vračala proti prvi ligi.

Ne gre pa dvomiti, da bo v Posočju danes zaznati povečan nogometni utrip. K temu naj bi pripomogli tudi organizirani mariborski navijači. Iz Štajerske naj bi jih na dan tekme prišlo kakih 60. Že včeraj pa je na Primorsko pripotovala nogometna odprava državnih prvakov. Iz mariborskega kluba nam sicer niso želeli razkriti, kje bodo nastanjeni, po dostopnih informacijah pa naj bi šlo za Cerkno. Kakorkoli, gostje ne želijo ničesar prepustiti naključju. Ne nazadnje so Mariborčani kar dvakrat zapored ostali brez pokalne lovorike. Dvakrat so jim jo speljali Primorci, letos Luka Koper, lani pa Gorica, ki se je tokrat poslovila od tekmovanja že v prvem krogu. Prav v Novi Gorici so se za zaključek prve četrtine državnega prvenstva Mariborčani spet predstavili v zmagoviti podobi, ki pa ni prestrašila današnjih gostiteljev.

Tolminska popotnica sicer ni najboljša. V drugi ligi po šestih krogih še nimajo zmage in so prikovani na zadnje mesto. Se pa pri TKK Tolmin nadejajo, da se bo trend obrnil že na naslednji domači tekmi v soboto doma z Veržejem. Čeravno je prvenstvo po tekmovalni plati pomembnejše, pa v obračunu z Mariborom ne bo varčevanja z močmi ali preračunljivosti. Moštvo je na zadnjih prvenstvenih tekmah že pustilo boljši vtis. V petek je v Šenčurju tudi iztržilo točko in pri tem dvakrat zadelo. Žal si je poškodoval koleno eden od strelcev Valentin Mrak, ki ga danes ne bo v ekipi. Zato pa se v moštvo vračajo brata Sokanović in Boban Kucalović.

Trener David Kanalec bo imel torej kar sladke skrbi, zlasti v ofenzivnem delu, kjer je prve minute za Tolmince v prvenstvu odigral estonski novinec Kevin Kauber, vseh 90 minut pa je na igrišču prebil tudi Nigerijec Osuji Amarachi. Med strelce pa se je proti Šenčurju vpisal tudi Valdrin Kadrija. Tekmo z Mariborčani bo sodil Dragoslav Perić iz Kranja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano