Na Braču tudi slovenski deskarji

Mednarodna zveza jadralcev na deski je v sodelovanju z windsurf centrom Zoo station Bol med 6. in 11. junijem organizirala svetovno prvenstvo v jadranju na deski v kategoriji slalom. Tekmovanje je potekalo na hrvaškem otoku Braču, od Slovencev so se ga udeležili Luka Martin Ličan, Jani Lovrič, Stojan Vidakovič in Liam Orel.

Jani Lovrič Foto: Nikola Brizić
Jani Lovrič Foto: Nikola Brizić

BRAČ > V petih tekmovalnih dneh so organizatorji uspeli izpeljati dva slaloma. Skupine po osem tekmovalcev so se pomerile v regatnem polju z letečim štartom in štirimi bojami, okrog katerih so morali čim hitreje narediti obrate in priti v cilj. Najboljši štirje tekmovalci so napredovali v naslednji krog, vse do finala. Glede na vetrovne razmere organizatorji poizkušajo izpeljati čim več takšnih regat, ki se nato seštejejo v skupni rezultat.

Med tekmovalci iz 14 držav je Jani Lovrič v članski konkurenci zasedel 24. mesto, Luka Martin Ličan pa 36. in 3. mesto v kategoriji do 17 let.

“To je bilo moje prvo leto v članski konkurenci in moram povedati, da je konkurenca veliko težja od mladinske v kateri sem tekmoval lani. Na žalost sem premalo treniral po šibkem vetru, kljub temu je 24. mesto vrhunski rezultat, kar dokazuje da sem na pravi poti. Rad bi se zahvalil mojim sponzorjem; Recharge.si, Jadralna zveza Slovenije,Veplas, Tintter ter Modra linija holding, kateri so to omogočili,” je po tekmi dejal Jani Lovrič. Luka Martin Ličan pa je povedal: “Z dosežkom na tekmovanju sem zelo zadovoljen, saj je bila konkurenca zelo težka. Opazil sem tudi nekaj napak, ki jih moram odpraviti da bom na naslednjih regatah še boljši.” Nastopila sta tudi Stojan Vidakovič (30.mesto) ter Liam Orel (40.mesto).

Spletno uredništvo


Najbolj brano