Mreži se nista zatresli

Brici in Biljenci so se na nevtralnem igrišču v Novi Gorici razšli z nevtralnim izidom brez zadetkov. S točko so bili bolj zadovoljni v taboru Bilj, ki so domala ves drugi polčas imele igralca manj, za povrh pa Brda niso izkoristila enajstmetrovke.

Brici (v temnejših dresih) in Biljenci so se na umetni travi v 
Novi Gorici razšli brez golov. Foto: Jure Batagelj
Brici (v temnejših dresih) in Biljenci so se na umetni travi v Novi Gorici razšli brez golov. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Razmočeno igrišče v Vipolžah je botrovalo preložitvi tekme na umetno travo v Novo Gorico, kjer pa včeraj niso manjkali privrženci obeh ekip, kakor niti lokalni nogometni “kibici”. Sama tekma sicer ni ponudila pravih užitkov, zato pa je bilo precej več borbenih vložkov z obeh strani. Prednjačili so zračni dvoboji, v katerih sta bili ekipi precej enakovredni. Tudi težišče igre je bilo na sredini.

Brici so sicer več poskušali, a so bili Biljenci postavljeni dovolj blizu tekmecem oziroma agresivni, da so praviloma že v kali zatrli briška prizadevanja, ki so bila tako omejena na samostojne akcije. Še najlepšo je izpeljal Rok Grudina, ki je popeljal žogo skoraj iz svojega kazenskega prostora do nasprotnega, a je po dvojni podaji z Grego Debenjakom meril visoko čez gol. Nenatančen je bil tudi Miha Simčič Zuljan, ki je v nevarni coni odvzel žogo Alminu Kljajiću. Na drugi strani so Biljenci pretili predvsem iz prekinitev oziroma podaj pred gol, kjer pa je bila briška obramba na čelu z vratarjem Matejem Mavričem pozorna.

Začetek drugega polčasa je napovedal bolj odprto predstavo in več razburljivih dogodkov. Prodornega Patrika Tribušona je v mejni situaciji nepravilno zaustavil Žiga Tobijas, sodniki pa so se odločili za rdeči karton. Razmerja moči na igrišču se po izključitvi niso bistveno spremenila. Sprva se je zdelo, da so v nelagodnem položaju pravzaprav Brici, ki niso vedeli, kako se lotiti strnjene postavitve gostov. Biljenci so prek Tineta Korona celo zapretili iz protinapada, a ga je briška obramba ravno dovolj ovirala, da mu je vratar Mavrič zaprl dostop do vrat.

Pomožno igrišče - umetna trava, gledalcev 150, sodnik Lazić (Ljubljana) 5,5. Brda: Mavrič 6,5, Ferjančič 5,5 (od 81. Živec -), Filej 6, Jazbar 6,5, Terziev 6,5, Grudina 6,5, Rijavec 6, Simčič Zuljan 6 (od 67. Batič 6), Kodermac 6 (od 56. Bremec 6), Tribušon 6, Debenjak 6. Trener: Mitja Kristančič.

Bilje: Plesničar 7, A. Kljajić 6, Koc 6,5, Pirih 6,5, Tobijas 6, Rener 6,5, Kožuh 6,5, Žižmond 6, Koron 6,5, Bragato 6, Doplihar 6,5 (od 89. Črnigoj -). Trener: Šefik Mulahmetović. Rumeni kartoni - Terziev, Grudina, Filej, Tribušon; A. Kljajić, Bragato. Rdeč karton - Tobijas (47, prekršek v čisti situaciji).

Priložnost tekme pa se je po igranju z roko Kljajića v kazenskem prostoru ponudila Bricem. Enajstmetrovko je izvajal Matic Ferjančič, a mu je biljenski vratar Deni Plesničar preprečil veselje. ”Pred udarcem sem se že odločil, v katero stran se bom vrgel in strel ubranil. Med igro sicer nisem imel večjih posredovanj, a je bilo treba biti vseskozi pozoren na številne nevarne podaje,” je pojasnil biljenski junak dvoboja, ki je do konca ponudil le še jalove poskuse Bricev.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano