Mreži Gorice in Krškega nedotaknjeni

Nogometaši Gorice in Krškega so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Najboljši goriški strelec Miran Burgić je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti že v 25. minuti. Foto: Jure Batagelj
Najboljši goriški strelec Miran Burgić je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti že v 25. minuti. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Novogoričani so niz neporaženosti podaljšali na osem tekem, a so si v dvoboju s Krškim želeli kaj več kot točko v boju za mesta v Evropi. Primorci bodo kljub vsemu ostali na četrtem mestu tudi po tem krogu, na drugi strani pa se Krčani borijo za izognitev devetemu mestu, pred katerim imajo zdaj dve točki naskoka. Toda v nedeljo bo trenutno devetouvrščeni Aluminij gostil odpisane Radomljane in bi se z zmago povzpel pred igralce Krškega.

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Švarc (Ivančna Gorica).
Gorica: Sorčan, Škarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Osuji (od 77. Curk), Kapić, Kolenc, Žigon, Burgić (od 25. Gulić), Edafe (od 46. Marinič).
Krško: Zalokar, Pavić, Dušak, Krajcer, Pušaver, Kosić, Kovačič, Mensah, Dangubić (od 90. Nakić), Mujan (od 40. Kramarič), Haljeta (od 68. Jovanović).
Rumeni kartoni: Gregorič, Škarabot; Kosić, Pavić.
Rdeči karton: Mensah (73.).

Prvi polčas v novogoriškem športnem parku se je končal brez zadetkov. Gledalci so sicer videli rahlo prevlado domačih nogometašev, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, toda prav nevarni za tekmečeva vrata niso bili. V 45 minutah so proti vratom sprožili le dvakrat. Za nameček je moral trener gostiteljev Miran Srebrnič že v 25. minuti zamenjati poškodovanega najboljšega goriškega strelca Mirana Burgića.

Tudi gosti so morali že v prvem deli opraviti menjavo, poškodovanega Tončija Mujana je zamenjal Martin Kramarič. Krčani so zbrali en strel več kot domači, a tudi oni so merili premalo natančno.

V uvodu drugega polčasa sta bili ekipi strelsko bolj razpoloženi, oboji so nekajkrat poskušali, a brez uspeha, v 73. minuti so gosti ostali na igrišču le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton dobil Arafat Mensah.

Kljub temu so bili Krčani tisti, ki so takoj zatem prišli še do dveh strelov, a sta bila Kramarič in Filip Dangubić znova nenatančna. V končnici tekme so domači poskušali izkoristiti številčno prednost, a jim razen ne dovolj dobrih strelov Tineta Kavčiča, Dejana Žigona in Leona Mariniča ni uspelo storiti česa več.

Novogoričani bodo v 32. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan prej gostili Aluminij.

STA


Najbolj brano