Mrakova in Macarolova že tretji v evropski konkurenci

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta predzadnji dan evropskega prvenstva na Majorki v razredu 470 napredovali. V današnjih treh plovih sta zasedli enajsto, drugo in prvo mesto ter sta skupno peti v absolutni razvrstitvi ter tretji v evropski konkurenci.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta predzadnji dan evropskega prvenstva na Majorki v razredu 470 
napredovali. Foto: STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta predzadnji dan evropskega prvenstva na Majorki v razredu 470 napredovali. Foto: STA

PALMA DE MALLORCA > V vodstvu sta že vse dni prvenstva Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (29 točk), drugi sta Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes Van Veen (50 točk), na tretje mesto sta po današnjem dnevu Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (63 točk), na četrtem mestu, pred Slovenkama na petem (71 točk), pa sta še Američanki Annie Haeger in Briana Provancha (67 točk).

Slovenki sta bili po vrnitvi na kopno zadovoljni z današnjim dnem: "Zelo pozitiven dan je za nama. V prvi regati sva naredili nekaj napak, naslednji dve regati pa toliko bolje odvozili. Jutri naju čaka še pomembna regata za medalje," je povedala slovenska posadka.

V torkovem zadnjem dejanju odprtega evropskega prvenstva olimpijskega razreda 470 se bo za naslove evropskih prvakov pomerilo po deset najboljših posadk.

STA


Najbolj brano