Mrakova in Macarolova zaenkrat tretji Evropejki

Na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v Aarhusu so dekleta danes odjadrala prva dva finalna plova. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v šibkem vetru do sedmih vozlov v prvem plovu prišli skozi cilj kot odlični tretji, v drugem sta bili sicer diskvalificirani, kljub temu pa v evropski konkurenci držita tretje mesto.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v šibkem vetru do sedmih 
vozlov v prvem plovu prišli skozi cilj kot odlični tretji.
Tina Mrak in Veronika Macarol sta v šibkem vetru do sedmih vozlov v prvem plovu prišli skozi cilj kot odlični tretji. 

ARHUS > Slovenki sta bili v drugem plovu sicer šestnajsti, a sta se zapletli z Američankama Anne Haeger in Briano Provancho, kar je povzročilo diskvalifikacijo. Ta je doslej njuna najslabša uvrstitev na tem prvenstvu, zato se jima v skupnem seštevku odbija, v njem sta še nekoliko napredovali, trenutno sta peti (30 točk), v evropski konkurenci pa tretji..

"Danes je bilo jadranje zelo zahtevno, vetra je bilo malo, pihal je le do sedem vozlov. Prvo regato sva startali na pravi strani, bili takoj v ospredju in končali na tretjem mestu. Drugo regato sva startali nekoliko slabše in v prvi stranici v veter zamudili velik desni obrat vetra. Končali sva na 16. mestu, pred tem pa sva se pri zadnjih vratih, tik pred ciljem, zapletli z Američankama Anne Haeger in Briano Provancho. Protest je bil rešen v njuno korist, zaradi česar sva bili diskvalificirani. Z razpletom protesta nisva zadovoljni, saj je Američanka o situaciji na polju lagala, poleg tega, so ji sodniki sprejeli protest, čeprav je bil vložen po poteku protestnega časa. To regato se nama bodo točke odbile, tako da si ne moreva več privoščiti večjih napak. Jutri nas čakata naslednji dve regati, predvidoma po močnejšem vetru," je po današnjem dnevu dejala Mrakova.

Z dobrim jadranjem sta se na prvo mesto prebili Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (13 točk), drugi sta zdaj Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (25 točk), tretji pa Japonki Akiyo Yamaquchi in Eri Hatayama s 27 točkami. Dve točki naskoka pred našima dekletoma ima nemška ekipa Nadine Boehm in Ann-Christin Goliass. Vodilni v prvih dneh prvenstva, Izraelki Gil Cohen in Danielle Maman, sta po nekaj ponesrečenih plovih močno nazadovali in sta trenutno na 14. mestu (47 točk). Drugo in petouvrščeno ekipo trenutno loči samo pet točk, zato bodo naslednji regatni dnevi tudi za naši dekleti zagotovo zelo napeti.

STA


Najbolj brano