Mrakova in Macarolova vse bližje kolajni

Na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v Aarhusu na Danskem sta Tina Mrak in Veronika Macarol po sredinem razočaranju, ko je žirija zavrnila njun protest proti Američankama Anne Haeger in Briano Provancho, danes ponovno zbrali moči in odjadrali odlično ter se zavihteli na skupno tretje mesto.

Na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 
v Aarhusu na Danskem sta Tina Mrak in Veronika Macarol po 
sredinem razočaranju, ko je žirija zavrnila njun protest proti 
Američankama Anne Haeger in Briano Provancho, danes 
ponovno zbrali moči in odjadrali odlično ter se zavihteli na 
skupno tretje mesto. Foto: STA
Na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v Aarhusu na Danskem sta Tina Mrak in Veronika Macarol po sredinem razočaranju, ko je žirija zavrnila njun protest proti Američankama Anne Haeger in Briano Provancho, danes ponovno zbrali moči in odjadrali odlično ter se zavihteli na skupno tretje mesto. Foto: STA

ARHUS > Tekmovalki JK Pirat sta bili v današnjem prvem plovu šesti, v drugem tretji, kar ju uvršča na začasno skupno tretje mesto, z enakim številom točk (39), kot jih ima francoska posadka Camille Lecointre in Helene Defrance na mestu pred njima. V evropski konkurenci sta se slovenski jadralki po današnjem dnevu povzpeli na drugo mesto.

"Danes smo imeli zelo lepe jadralne pogoje, veter je bil stabilnejši in srednje jakosti. V prvi regati nisva startali najbolje, vendar sva se uspeli postaviti na čist veter ter se tako prebiti v ospredje. Na sredini prve stranice v veter sva imeli težavo s škripcem glavnega jadra in sva morali odjadrati celo regato brez njega. Zaradi tega sva izgubili nekaj mest, vendar v cilj vseeno prispeli kot šesti. Drugo regato sva zaključili na tretjem mestu. Z današnjim jadranjem sva zadovoljni, borili sva se od starta do cilja. Trenutno sva na tretjem mestu, v petek imamo še dva plova pred sobotno regato za kolajne," je današnja plova ocenila Macarolova.

V vodstvu z veliko prednostjo ostajata Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (15 točk), drugi sta Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (39 točk), tretji pa z enakim številom točk Mrakova in Macarolova. Na četrto mesto sta se prebili Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, ki za našima dekletoma zaostajata osem točk.

V petek se evropsko prvenstvo nadaljuje z zadnjimi finalnimi plovi, v soboto pa deset najboljših posadk čaka še regata za odličja.

STA


Najbolj brano