Mrakova in Macarolova v zlati skupini

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v danskem Aarhusu današnja plova končali na osmem in šestem mestu, a sta po odbitku doslej najslabše uvrstitve v skupnem seštevku pridobili eno mesto in sta zdaj z 19 točkami na sedmem mestu v konkurenci 47 posadk.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na 
odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v 
danskem Aarhusu današnja plova končali na osmem in 
šestem mestu. Foto: STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na odprtem evropskem prvenstvu olimpijskega dvoseda 470 v danskem Aarhusu današnja plova končali na osmem in šestem mestu. Foto: STA

ARHUS > "Danes smo imeli drugi in zadnji dan kvalifikacij. Pogoji so bili zelo podobni ponedeljkovim, le z nekoliko manj vetra. Pihalo je z obale in veter je zelo obračal. Zadovoljni sva z vožnjami v krmo, v veter pa nisva najbolje izkoristili vseh obratov vetra. Uvrstili sva se v zlato skupino in jutri začnemo s finalnimi plovi," je današnji nastop ocenila Mrakova.

Po drugem dnevu v zmagovitem pohodu s štirimi prvimi ostajata Izraelki Gil Cohen in Danielle Maman s štirimi točkami, drugi sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie s petimi, na tretje pa sta se prebili Japonki Akiyo Yamaquchi in Eri Hatayama s 13 točkami.

V sredo se prvenstvo nadaljuje s finalnimi plovi, Mrakova in Macarolova pa bosta jadrali v zlati skupini.

STA


Najbolj brano