Mrakova in Macarolova v finalu na sedmem mestu

Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta na finalu prve letošnje regate za evropski pokal princese Sofije Iberostar v španski Palma de Mallorci po prvem dnevu finalnih plovov razreda 470 na sedmem mestu. V prvi današnji regati sta bili četrti, nato pa sta zabeležili še 15. in 14. mesto.

Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta na finalu 
prve letošnje regate za evropski pokal princese Sofije Iberostar v španski Palma de Mallorci po prvem dnevu finalnih 
plovov razreda 470 na sedmem mestu.  Foto: Sailing Energy / World Sailing
Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta na finalu prve letošnje regate za evropski pokal princese Sofije Iberostar v španski Palma de Mallorci po prvem dnevu finalnih plovov razreda 470 na sedmem mestu.  Foto: Sailing Energy / World Sailing

PALMA DE MALLORCA > "Opravili smo tri krajše regate po 35 minut po šibkejšem vetru. V današnjih pogojih so bili zelo pomembni starti, ker se je po šibkejšem vetru težje prebiti v ospredje. V prvi regati sva, kljub slabemu startu, zelo dobro odvozili in končali na 4. mestu. V naslednjih dveh regatah pa se nama ni uspelo prebiti v ospredje in sva zabeležili 15. in 14. mesto. Trenutno sva na skupnem 7. mestu. Jutrišnji dan bo zelo pomemben. Zelo dobro morava dobro odjadrati, da se uvrstiva v regato za medalje z najboljšimi osmimi posadkami," je dejala Macarolova.

Tudi v razredu 49er, kjer v zlati skupini tekmujeta Peter Janežič in Anže Podlogar, so odjadrali tri plove, pri čemer sta svojo uvrstitev iz plova v plov izboljševala in v zadnjem zasedla 19. mesto, v skupnem pa ostajata na 25. mestu.

Jan Orel je solidno jadral v razredu finn, kjer so tekmovali v dveh plovih, napredoval je za eno mesto in je tako sedaj na 44. mestu.

V zlati skupini sta danes svoje uvrstitve izboljšali tudi obe sestri Pletikos, Kim je napredovala na 37. mesto, Lin pa na 45. V petek bo znan razplet uvrstitev v regato za medalje.

STA


Najbolj brano