Mrakova in Macarolova v boj za medaljo

Četrti dan regate svetovnega pokala v jadranju v Weymouthu je bilo vetra dovolj. V razredu 470 so dekleta odjadrala še tri plove, skupaj sedem, enega manj od predvidenih osmih, zaradi včerajšnjega brezvetrja. Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta zadržali tretje mesto. V boj za medalje se je prebil tudi Toni Vodišek v razredu kite.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta zadržali 
tretje mesto.
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta zadržali tretje mesto. 

WEYMOUTH > Tina Mrak in Veronika Macarol sta v prvem današnjem plovu jadrali odlično, vodili sta večino časa, na koncu pa v cilj prijadrali kot drugi, prehiteli sta ju samo Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

V drugem plovu se nista najbolje znašli in končali na devetem mestu, za konec četrtega tekmovalnega dne pa sta prijadrali še šesto mesto. Pred nedeljsko regato za medalje, v kateri se bo za končne uvrstitve pomerilo najboljših deset posadk, sta na skupnem tretjem mestu, ki ga držita od samega začetka.

Zaostanki so majhni, zato je boj za kolajne še odprt. Slovenski jadralki na tretjem mestu za sedem točk zaostajata za Britankama Hannah Mills in Saskio Clark, ki sta drugi, v vodstvu pa sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki imata pred Slovenkama devet točk prednosti. Na četrtem mestu sta še eni domačinki, Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre, ki za slovenskima predstavnicama zaostajata za šest točk.

"Na morju so bili super pogoji, odvozili smo tri regate, saj smo morali nadoknadili izostanek od včeraj. Pihalo je 18 do 20 vozlov. Prvo regato sva startali dobro in vodili do zadnje krme, nato sva z enim slabim manevrom izgubili vodstvo in sta naju prehiteli Angležinji. Drugi dve regati sva začeli nekoliko slabše in pridobivali iz ozadja. Zabeležili sva drugo, deveto in šesto, skupno sva na tretjem mestu. Jutri je pred nama še zadnja zelo pomembna regata. Odjadrati morava, kakor znava in brez kalkuliranja," je povedala Mrakova.

V razredu kite so danes spet začeli ob 16.30 po slovenskem času. Mladi Toni Vodišek je pred jutrišnjo regato za medalje, v kateri se bo pomerilo 10 najboljših, na osmem mestu.

STA


Najbolj brano