Mrakova in Macarolova šesti v Španiji

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož) sta na Palmi de Mallorci v Španiji na tekmi za pokal princese Sofije v razredu 470 končali na šestem mestu (65 točk). V zadnji, enajsti regati najboljše deseterice za medalje sta bili deveti.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat 
Portorož) sta na Palmi de Mallorci v Španiji na tekmi za pokal 
princese Sofije v razredu 470 končali na šestem mestu (65 
točk). Foto: STA
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat Portorož) sta na Palmi de Mallorci v Španiji na tekmi za pokal princese Sofije v razredu 470 končali na šestem mestu (65 točk). Foto: STA

PALMA DE MALLORCA > Mrakova in Macarolova, ki imata že zagotovljen nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, sta bili šesti že po predzadnjem dnevu tekmovanj. Zmagali sta Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (48 točk), drugi sta bili Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (50), tretji pa Britanki Amy Seabright in Anna Carpenter (52). Jadralke razreda 470 bodo ostale na Majorki, kjer bo v Al Arenalu od 7. aprila potekalo evropsko prvenstvo.

Od šestih slovenskih predstavnikov na Palmi de Mallorci sta v finalni jadrali le Tina Mrak in Veronika Macarol. Preostali so končali že po petkovih regatah. Vasilij Žbogar je bil v razredu finn 17., v razredu laser je bil Žan Luka Zelko 46., Nik Pletikos 70., Kim Pletikos pa je v razredu laser radial končala na 71. mestu.

STA


Najbolj brano