Mrakova in Macarolova šesti, Žbogar osmi

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem tekmovalnem dnevu druge regate za svetovni pokal v Miamiju pridobili eno mesto in sta na šestem mestu (19 točk). Vasilij Žbogar je nazadoval na osmo mesto (24), Žan Luka Zelko pa se je uvrstil v zlato skupino finala.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem tekmovalnem dnevu druge regate za svetovni pokal v Miamiju pridobili eno mesto in sta na šestem mestu.
Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem tekmovalnem dnevu druge regate za svetovni pokal v Miamiju pridobili eno mesto in sta na šestem mestu. 

MIAMI > Tina Mrak in Veronika Macarol sta dan začeli nekoliko slabše s 13. mestom v prvem plovu dneva, a ga nadaljevali enako, kot sta začeli dan prej, s tretjim mestom. V skupni razvrstitvi sta napredovali za mesto in sta trenutno šesti. V vodstvu sta aktualni olimpijski prvakinji Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (5) pred britanskima posadkama Hannah Mills in Saskia Clark (9) ter Sophie Weguelin in Ellidh McIntyre (15). Aktualni svetovni prvakinji Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar sta šele trinajsti (33).

V razredu finn je Vasilij Žbogar zabeležil 11. in osmo mesto ter nazadoval za mesto in je trenutno osmi. V vodstvu ostaja Britanec Giles Scott (3), ki je danes še enkrat zmagal (skupno ima zdaj že tri zmage), v drugem plovu pa bil 'le' peti. Drugi je Avstralec Jake Lilley (6), tretji pa Britanec Edward Wright (16).

Žan Luka Zelko je v razredu laser zasedel 32., osmo in 35. mesto, kar ga uvršča na 47. mesto v skupni razvrstitvi (77), SP pa bo nadaljeval v zlati skupini. Vodstvo je z odličnim jadranjem prevzel legendarni Brazilec Robert Scheidt (7), drugi je Avstralec Matthew Wearn (11), oba sta dosegla po eno zmago in drugo mesto, tretji pa je Britanec Nick Thompson (12).

STA


Najbolj brano