Mrakova in Macarolova sedmi na Majorki

Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta prvo letošnjo regato za evropski pokal v olimpijskem razredu 470 v španski Palma de Mallorci končali na sedmem mestu.

Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak  Foto: Sailing Energy / World Sailing
Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak  Foto: Sailing Energy / World Sailing

PALMA DE MALLORCA > Dekleti sta si za cilj zadali nastop v zaključni regati za medalje med osmimi najboljšimi posadkami, kar jima je z uvrstitvijo v zlato skupino in na sedmo mesto po koncu finalnih plovov tudi uspelo. Veronika Macarol in Tina Mrak ne skrivata, da sta pričakovali več od španske regate.

“Vetra je bilo do 25 vozlov, startali sva solidno in prvo privetrno bojo končali na tretjem mestu. Potem sva se v vožnji z vetrom obrnili in se tem se je najina regata za medalje zaključila. S celotnim tednom prikazanega jadranja vsekakor nisva zadovoljni in do Hyeresa imava za odpraviti še kar nekaj pomanjkljivosti,” sta v sporočili za javnost zapisali Mrakova in Macarolova.

Letošnjo sezono bosta nadaljevali z nastopom na regati svetovnega pokala v Hyeresu, ki bo v tem mesecu, prav tako bosta maja nastopili na evropskem prvenstvu v Monaku, junija pa na finalu svetovnega pokala v španskem Santanderju. Julija bo sledilo svetovno prvenstvo v Grčiji, avgusta ISAF testna regata v danskem Aarhusu ter oktobra še Enoshima Sailing Week na Japonskem.

STA


Najbolj brano