Mrakova in Macarolova še naprej sedmi

Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v španskem Santanderju je bil danes vetroven dan. Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 ostajata na sijajnem sedmem mestu, Vasilij Žbogar je 14. v razredu finn, njegov reprezentančni kolega v tem razredu Gašper Vinčec pa je na 33. mestu.

Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v španskem Santanderju je bil danes vetroven dan. Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 ostajata na sijajnem sedmem mestu Foto: STA
Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v španskem Santanderju je bil danes vetroven dan. Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470 ostajata na sijajnem sedmem mestu Foto: STA

SANTANDER > V razredu 470 sta Mrakova in Macarolova danes s 15., 12. in petim mestom ubranili sedmo mesto. "Danes smo odjadrali tri regate po močnem vetru. Prvo sva začeli odlično in do zadnje orce bili tretji, vendar se nato zvrnili in zgubili veliko mest. V drugi se nisva najboljše znašli, v tretji to popravili in končali na petem mestu. Z današnjim jadranjem nisva zadovoljni, saj sva ponovno podarili preveč točk, v petek se bova borili na vso moč," sta današnje plove ocenili Mrakova in Macarolova.

Jadralke v petek čaka še predzadnji tekmovalni dan, v soboto pa se bo najboljših deset borilo v regati za odličja. V vodstvu sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie pred Avstrijkama Laro Vadlau in Jolanto Ogar. Tretji sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha.

V kraljevem razredu finn so v močnem vetru izpeljali dva plova. Žbogar je z današnjim desetim in 19. mestom trenutno 14., Gašper Vinčec pa je bil 36. in 24. ter je skupno na 33. mestu. Še naprej vodi skoraj nepremagljivi Britanec Giles Scott, ki je v prvem plovu spet končal kot prvi (zdaj ima pet prvih mest), v drugem pa končal drugi. Drugouvrščeni je Francoz Jonathan Lobert, tretjeuvrščeni pa Hrvat Ivan Kljakovič Gašpič. Do konca sta še dva tekmovalna dneva in regata za odličja, ki sledi v nedeljo.

V moškem dvosedu 470 so danes odjadrali tri plove. Slovenca Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič sta plove končala na 36., 27. in 14. mestu in skupno zasedata 70. mesto. V vodstvu sta Avstralca Mathew Belcher in William Ryan, druga sta Hrvata Šime Fantela in Igor Marenič, tretja pa Grka Mantis in Kagialis.

STA


Najbolj brano