Mrakova in Macarolova pred zaključkom napredovali na deveto mesto

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala, ki se bo v nedeljo končala v Gamagoriju na Japonskem, po sedmih regatah z desetega napredovali na deveto mesto (47 točk). Še naprej vodita Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (12).

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta 
na tekmi svetovnega pokala, ki se bo v nedeljo končala v 
Gamagoriju na Japonskem, po sedmih regatah z desetega 
napredovali na deveto mesto (47 točk). Foto: Stanko Gruden
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala, ki se bo v nedeljo končala v Gamagoriju na Japonskem, po sedmih regatah z desetega napredovali na deveto mesto (47 točk). Foto: Stanko Gruden

TOKIO > Prav Poljakinji sta slavili v sedmi regati in se s tem pred zaključkom tekmovanja utrdili na vodilnem položaju. Slovenki sta bili dan po zmagi v šestem plovu v sedmem osmi.

"Danes smo optimistično čakali na tri regate in na koncu izpeljali samo en plov. Ves dan je močno deževalo. Najprej smo čakali na obali, kasneje šli na morje in izpeljali regato. Potem pa je postal veter zelo nestabilen in se je stalno obračal za več stopinj, tako da nam regatni odbor nikakor ni uspel dati signala za še en start. Čakali smo še tri ure v dežju, nato so se odločili, da nas pošljejo na obalo. V regato za medalje greva tako s skupnega devetega mesta. Za jutri je napovedan tajfun, tako da moramo regato čim prej zaključiti," sta sporočili slovenski jadralki.

Skupno drugi sta Japonski Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (21), le točko za njima pa na tretjem Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler (22).

STA


Najbolj brano