Mrakova in Macarolova po treh regatah deseti

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po treh regatah na skupnem 10. mestu (17 točk). Edini slovenski predstavnici na tekmovanju sta v posameznih regatah zasedli 14., deveto in osmo mesto. Vodita Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (3).

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta 
na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po 
treh regatah na skupnem 10. mestu (17 točk). Foto: Stanko Gruden
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat) sta na tekmi svetovnega pokala v Gamagoriju na Japonskem po treh regatah na skupnem 10. mestu (17 točk). Foto: Stanko Gruden

TOKIO > "Trenutno nama jadranje na svetovnem pokalu ne gre najbolje. Smolo sva imeli že s potjo, saj sva dva dni zaradi okvare letala in potem izgube povezav preživeli na letališčih in prišli na Japonsko tik pred začetkom regat. Ker sva tukaj z izposojeno jadrnico, bi nama ta dva dneva veliko pomenila, da bi se nanjo navadili. Manevrov ne uspeva delati, kot znava, in tudi vožnja nama ne gre najbolje. Ker sva v majhni floti, vsaka napaka veliko šteje. Odkar sva na Japonskem, vsak dan dežuje, vetra pa je malo. Vsi naslednji dnevi bodo deževni in mogoče jutri z nekoliko več vetra," sta sporočili Mrakova in Macarolova, ki sta osvojili bronasto medaljo na nedavnem svetovnem prvenstvu.

STA


Najbolj brano