Mrakova in Macarolova po kvalifikacijah deveti, Žbogar 13.

Na svetovnem prvenstvu v olimpijskih jadralnih razredih v Santanderju so tekmovalci in tekmovalke danes spet jadrali. Tina Mrak in Veronika Macarol sta kvalifikacije v razredu 470 končali na devetem mestu. Vasilij Žbogar v finnu je po prvem tekmovalnem dnevu 13.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta kvalifikacije v razredu 470 končali na devetem mestu Foto: STA
Tina Mrak in Veronika Macarol sta kvalifikacije v razredu 470 končali na devetem mestu Foto: STA

SANTANDER > Na regatnem polju razreda 470 so danes imeli še največ vetrovne sreče, saj je v sunkih pihalo celo do 16 vozlov in tako uspešno, sicer en dan z zamudo, zaključili kvalifikacije. Tina Mrak in Veronika Macarol sta prvi plov končali kot 14., v drugem plovu pa prepričljivo zmagali, kar ju uvršča na skupno deveto mesto.

Mladinki Eva Peternelj in Valentina Baruca sta z današnjim 25. in 26. mestom kvalifikacije končali na 52. mestu, od jutrišnjega dne dalje pa bosta jadrali v srebrni skupini.

V moški konkurenci slovenskima predstavnikoma Domnu Vasiču Stepančiču in Jakobu Božiču tokrat ni šlo tako, kot bi si želela. Oba starta sta bila namreč prehitra in posledično diskvalificirana.

Žbogar je prvenstvo začel s sedmim mestom, kar ga uvršča na trenutno 13. mesto. Gašperju Vinčecu se je prvi plov ponesrečil, končal ga je na 22. mestu, skupno je 43. V vodstvu je Avstralec Oliver Tweddell pred Britancem Gilesom Scottom. Tretji je Danec Jonas Hogh-Christensen.

STA


Najbolj brano