Mrakova in Macarolova bronasti na EP razreda 470

Slovenski jadralki v razredu 470 Veronika Macarol in Tina Mrak sta na evropskem prvenstvu na Mallorci osvojili bronasto kolajno.

Tina Mrak (levo) in Veronika Macarol Foto: STA
Tina Mrak (levo) in Veronika Macarol Foto: STA

PALMA DE MALLORCA > Na prvenstvu, ki je potekalo med 5. in 12. aprilom in na katerem se je pomerilo okoli 250 jadralk in jadralcev iz 33 držav, sta Veronika Macarol in Tina Mrak (JK Pirat Portorož) branili naslov evropskih prvakinj, ki sta si ga prijadrali julija lani v Aarhusu na Danskem.

Veronika Macarol je po osvojeni kolajni dejala: "Ponovno medalja na evropskem prvenstvu, tokrat bronasta, ampak sva vseeno zelo zadovoljni. Prvenstva nisva najbolje začeli, ampak sva iz dneva v dan bolj napredovali in tako zadnji dan prišle na peto mesto kot tretje Evropejke in to tudi zadržale v regati za medalje." Zadovoljna je bila tudi Tina Mrak: "Ves teden je bil zelo naporen, zadnje tri dni smo imeli na sporedu po tri regate na dan, prav tako sva zadnje tri dni napredovali navzgor. Danes sva šli z majhno prednostjo v regato za medalje. Na startu se nisva se najbolje odrezali, Francozinji sva pustili preveč prostora, tako da je zbežala v ospredje, vendar se je na koncu sama zapletla in se je to obrnilo v najino korist. Tako da sva zelo zadovoljni s tretjim mestom med Evropejkami."

V današnji regati za medalje sta v cilj prijadrali na sedmem mestu, kar je na koncu zadoščalo za skupno šesto mesto in bronasto kolajno evropskega prvenstva, kar je že njuna tretja zaporedna uvrstitev na stopničke evropskih prvenstev.

Prvo mesto in naslov evropskih prvakinj sta osvojili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, drugo mesto sta osvojili Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes Van Veen, tretji pa sta v absolutni razvrstitvi končali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, v evropski konkurenci pa je tretje mesto pripadlo slovenskima jadralkama.

STA


Najbolj brano