Hitro prijadrali med najboljše

Drugi dan tekmovanj na prestižni jadralni regati za svetovni pokal v francoskem Hyeresu, kjer nastopa le po najboljših 40 posadk v olimpijskih razredih, je šlo slovenskim jadralcem precej bolje. Obe posadki sta v boju za sam vrh.

Tina Mrak in Veronika Macarol sta  z 20 napredovali kar na 
peto mesto.
Tina Mrak in Veronika Macarol sta z 20 napredovali kar na peto mesto. 

HYERES > Prvi dan jadralci niso imeli sreče z vetrom. V spremenljivih razmerah je bil Vasilij Žbogar v razredu finn šele na 14. mestu.

Njegova odločitev, da bo v nadaljevanju jadral bolj pogumno, se je danes obrestovala, čeprav so jadralci spet morali čakati na veter. Izolan je osvojil četrto in peto mesto ter v skupnem seštevku napredoval na četrto mesto, 15 točk za vodilnim Gilesom Scottom iz Velike Britanije. Drugi je prav tako Britanec Edward Wright, tretji pa Nizozemec Pieter-Jan Postma, Žbogar ima devet točk več. “Po drugem dnevu sem že tam, kjer sem želel, med najboljšimi,” je bil včeraj zadovoljen Žbogar.

Odlično je šlo tudi piranski ženski posadki razreda 470. Tina Mrak in Veronika Macarol, razočarani nad 20. mestom po prvem dnevu, sta bili danes tretji in četrti, kar ju je v skupnem seštevku katapultiralo na peto mesto. Le štiri točke zaostajata za vodilnima Britankama Hannah Mills in Saskio Clark. Na drugem mestu sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, na tretjem pa Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie.

Pred slovenskimi jadralskimi aduti sta še dva naporna dneva tekmovanj pred regatami za medalje, v katerih se bo najboljših deset posadk v vsaki kategoriji pomerilo v nedeljo. Drugič v zgodovini regat za svetovni pokal se bodo najboljši potegovali tudi za denarne nagrade; sklad je vreden 72.000 evrov. ALJA TASI


Najbolj brano