Morata razblinil upe Reala na finale

Nogometaši Real Madrida in Juventusa so se v povratni tekmi nogometne lige prvakov v Madridu razšli z neodločeni izidom 1:1, kar pomeni, da so se v finalu Barceloni pridružili Italijani. Real Madrid - Juventus 1:1 (1:0).

Za špansko ekipo je bil usoden gol njenega nekdanjega člana 
Alvara Morate.
Za špansko ekipo je bil usoden gol njenega nekdanjega člana Alvara Morate. 

MADRID > Za mnoge bo letošnji finale lige prvakov presenetljiv. Če se je Barcelona v finale uvrstila v finale, so za presenečenje poskrbeli italijanski prvaki, ki jih je tako visoko videl le malokdo.

Stadion Santiago Bernabeu, gledalcev 80.354, sodniki: Eriksson, Klasenius, Wärnmark (vsi Švedska). Strelca: 1:0 Ronaldo (23., 11-m), 1:1 Morata (57.). Real Madrid: Casillas, Varane, Ramos, Marcelo, Carvajal, Kroos, James Rodriguez, Bale, Isco, Ronaldo, Benzema (od 67. Hernandez). Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner, Evra, Pogba (od 89. Perreyra), Marchisio, Pirlo (od 79. Barzagli), Vidal, Morata (od 84. Llorente), Tevez. Rumeni kartoni: Jamers, Isco; Tevez, Lictsteiner.

A njihova uvrstitev v finale je povsem zaslužena, saj so tudi v povratni tekmi pokazali najmanj toliko kot tekmeci in oplemenitili zmago z 2:1 iz prve tekme, s tem pa se že osmič in prvič po letu 2003 (Manchester), ko so po streljanju enajstmetrovk izgubili z Milanom, uvrstili v finale najmočnejšega evropskega tekmovanja. Tega so doslej dobili dvakrat, in sicer leta 1985 in 1996.

Realu, ki je pred dnevi doživel šok v španskem prvenstvu, ni preostalo drugega, kot da v povratni tekmi napade z vsemi močmi. A gosti so hitro dokazali, da se znajo odlično braniti. V 20. minuti so sicer dopustili Garethu Baleu strel od daleč, toda Gianluigi Buffon je odličen poskus obranil. A Španci so v 22. minuti vendarle povedli. James Rodriguez je v italijanskem kazenskem prostoru prišel v stik z Giorgiom Chiellinijem in padel, sodnik je strogo dosodil enajstmetrovko, ki jo je s strelom po sredini gola realiziral Cristiano Ronaldo.

Italijani so ob koncu prvega dela še nekajkrat pokazali, da znajo nevarno napadati, svoj cilj pa so dosegli v 57. minuti, spet je bil za špansko ekipo usoden njen nekdanji član Alvaro Morata. Po prostem strelu z desne strani so Španci najprej žogo izbili, a so jo gosti poslali nazaj v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel španski napadalec Juventusa.

Real je po prejetem golu povsem prevzel pobudo na igrišču, Bale se je nekajkrat znašel v ugodnem položaju, toda Buffona ni premagal ne z nogo ne z glavo, učinkovit pa ni bil niti James. Še lepši priložnosti pa so imeli Italijani, v 69. minuti je bil Claudio Marchisio povsem sam pred domačim vratarjem Ikerjem Casillasem, a je bil ta uspešnejši, prav tako v dvoboju s Paulom Pogbajem v 88. minuti.

STA


Najbolj brano