Molk v taboru Gorice

Nogometaši Gorice bi morali včeraj popoldne odigrati pripravljalno tekmo proti zagrebški Lokomotivi, a so se odločili, da ne bodo odpotovali v hrvaško Istro.

Novogoriški nogometaši  včeraj niso delali. Foto: Simon Maljevac
Novogoriški nogometaši včeraj niso delali. Foto: Simon Maljevac

NOVA GORICA > Predvideni obračun v Rovinju med hrvaškim in slovenskim prvoligašem je bil naposled odpovedan, saj so se igralci Gorice opoldne odločili, da ne bodo sedli v avtobus. Razlog za bojkot uradno ni znan, saj so se tako v vodstvu kluba kot kapetan Alen Jogan odločili, da zaenkrat ne bodo dajali izjav za javnost. Neuradno naj bi odločitvi igralcev botrovala zamuda pri izplačilih plač, ki naj bi se vlekla že več mesecev, v nekaterih primerih tudi pol leta. Zanimivo bo spremljati, kako se bo na neprijetno situacijo odzval italijanski trener Cesare Beggi. Ta je še pred dnevi zatrjeval, da ni zaskrbljen zaradi poznega začetka priprav (Gorica jih je začela zadnja med prvoligaši), vsak odpovedan trening in tekma do začetka nove prvenstvene sezone, pa bi se v novih okoliščinah utegnili močno poznati.

Pred nedavnim je v pogovoru za PN športni direktor Michele Dal Cin pojasnil, kako nameravajo poravnati najnujnejše zaostale obveznosti: “Igralcem bomo do konca meseca poravnali dve zaostali plači, februarja eno, marca še dve, tako da bi 1. julija začeli novo sezono mirno, brez dolgov.”

Konec meseca je pred vrati. Novogoriški nogometni prvoligaš že nekaj let hodi po finančnem robu. Predsednik Robert Vrtovec je vedno uspel uveljaviti svoj pogled in svoje interese pri vodenju kluba. Zdelo se je, da se bo po povezavi s Parmo (tej so mnogi nasprotovali) položaj obrnil, toda posel je po eni sezoni propadel. Nogometaši so tudi februarja lani napovedali stavko, ker niso prejeli zaostalih obveznosti. Za podoben korak so se odločili tudi predlani. 19. julija 2012 so opozorilno izpustili trening, konec meseca pa so igralci pred prvenstvenim dvobojem z Olimpijo v Stožicah razgrnili transparent s pozivom upravi, naj odstopi.

SM, RM


Najbolj brano