Množično po Vipavski dolini

V naslednjih dneh se bodo množične gorske in klasične kolesarske prireditve na Primorskem kar vrstile. V nedeljo, 2. aprila bo na Slapu pri Vipavi prva dirka slovenskega pokala za amaterje, veterane in ženske.

Dirka Slap-Lože udeležencem ponuja razgibano traso med 
vinogradi in sadovnjaki. Foto: Boštjan Prelc
Dirka Slap-Lože udeležencem ponuja razgibano traso med vinogradi in sadovnjaki. Foto: Boštjan Prelc

GORICA, SLAP > Klasični rekreativni cestni kolesarji bodo sezono začeli v nedeljo 2. aprila, ko bo na Vipavskem na vrsti četrta dirka Slap-Lože. Prireditelju, Kolesarskemu klubu Izvir Vipava, je bila letos prvič zaupana otvoritvena dirka sezone slovenskega pokala amaterjev, veteranov in žensk. Klub bo - kar je že tradicija - poskrbel za privlačne nagrade zmagovalcem kategorij.

Start in cilj dirke (prihod vanj bo zabelil 400-metrski klanec) bo na prenovljenem trgu vasi Slap. Za traso so značilni številni kratki vzponi in spusti skozi vinograde in sadovnjake. Start prve skupine (ženske in starejši veterani) na 42-kilometrsko progo bo ob 12. uri, druga skupina (mlajše kategorije) pa bo šla na 63-kilometrsko pot po končani prvi dirki.

Naslednja primorska kolesarska otvoritev bo s področja olimpijskega krosa. Tradicionalna dirka XC Griči bo 17. aprila v Vrtojbi, naslednja enduro preizkušnja pa bo 30. aprila v Bazovici.

Primorski organizatorji tako vse bolje izkoriščajo odlične naravne danosti za kolesarstvo. V ospredju so blago podnebje in zelo raznovrstni tereni. NR


Najbolj brano