Mlinotest velik favorit

Te dni rokometašice igrajo četrtfinalne tekme slovenskega pokala. Edini primorski obračun bo drevi ob 20. uri v Hrpeljah, kjer bo domači Jadran Bluemarine gostil najboljšo primorsko ekipo, ajdovski Mlinotest.

 Foto: STA
Foto: STA

HRPELJE > Prvi četrtfinalni obračun je bil že v ponedeljek. Branilke naslova, rokometašice Krima, so pričakovano opravile z Ljubljano z 38:28. Danes bo poleg primorskega obračuna v Hrpeljah tudi tekma med Ptujčankami in Celjankami, jutri pa bo še tekma Naklo : Žalec.

Prav z Naklim so imele hrpeljske rokometašice opraviti še včeraj zvečer. Odigrale so namreč zaostalo tekmo 16. kroga prve B lige. Rezultat je bil neodločen, 23:23.

Finale pred finalom

MARIBOR > V mestni hiši so izžrebali polfinalna para slovenskega rokometnega pokala za moške. Že uvodoma se bosta pomerila Celje PL in Gorenje Velenje. Drugi par je Maribor Branik : Ribnica. Finalni turnir bo 15. in 16. aprila v Mariboru.

Zato je pred pokalnim obračunom trener Jadrana Igor Poklar razmišljal predvsem o prvenstvu: “Od rezultata s tekme z Naklim in posledično razpoloženja v ekipi bo odvisna naša podoba na pokalnem derbiju, za katerega le 24 ur po prvenstveni tekmi energije ne bo na pretek. Vsekakor pa se posebej ne obremenjujemo. Že doslej smo v sezoni dosegli več, kot smo sprva pričakovali.”

Ajdovski Mlinotest je kot četrta ekipa prve A lige velik favorit. Po ozdravljeni poškodbi bo zaigrala tudi druga strelka jeseni, Nada Pejović. Ajdovski trener Dušan Vidmar je pričakovanja strnil takole: “ Premor in dejstvo, da nimamo reprezentantk, sta nam koristila, da smo si zdravstveno nekoliko opomogli in razširili konkurenco med igralkami. Zahteval bom skrajno resnost. Če bomo pravi, bi morala dovolj hitro nastati rezultatska prednost, ki bi omogočala večjo razdelitev minutaže med mlajše igralke, kot si jo sicer lahko privoščimo v prvi ligi.”

IM


Najbolj brano