Mlinotest tretji

V nedeljo zvečer se je s pričakovano ubranitvijo pokalnega naslova, ki je ostal v vitrinah Krima, končal slovenski ženski rokometni pokal, v katerem je ajdovski Mlinotest zasedel tretje mesto.

Špela Ferfolja je bila s 14 goli najučinkovitejša Ajdovka na 
zaključnem turnirju.  Foto: Igor Mušič
Špela Ferfolja je bila s 14 goli najučinkovitejša Ajdovka na zaključnem turnirju.  Foto: Igor Mušič

CELJE > Ajdovkam neugoden žreb ni omogočil, da bi se v polfinalu zaključnega turnirja v celjski dvorani Golovec, kjer jih je bodril avtobus navijačev Mlinarjev, oddolžile Celjankam za odvzem načrtovanega tretjega mesta v prvenstvu. Ples kroglic je pred Ajdovke postavil nepremagljiv polfinalni pokalni zid evropskega Krima, ki pa se je za zmago moral pošteno potruditi. Primorke so po zaslugi na turnirju izjemno razpoložene Špele Ferfolja prvi polčas celo dobile, nato pa so v enakem ritmu nadaljevale še uvodnih pet minut drugega polčasa, ko je Krim prvič izenačil. Manca Jurič je v 40. minuti še zadnjič zadela za priključek k favoritu (16:17), potem pa je ob železni obrambi Ljubljančank na čelu z vratarko Mišo Marinček razlika začela rasti. Razigrala se je tudi Izolanka na delu v prestolnici Polona Barič, ki je zadela kar petkrat.

Mlinotestu je preostal nedeljski tolažilni boj za bron, v katerem je premagal Žalčanke. Skoraj ves prvi polčas so se Štajerke žilavo upirale. Po izenačenju na 9:9 sta za prednost Ajdovk poskrbeli igralki tekme Špela Ferfolja in Nada Pejović.

Rezultati zaključnega pokalnega turnirja, polfinale - Celje : Žalec s 26:23, Krim : Mlinotest 28:21 (13:14); za Mlinotest: Ferfolja 7, Nedelković 5, Pejivić 4, Bytyqi in Jurič po 2, Rudman 1; za 3. mesto - Mlinotest : Žalec 25:18 (12:9); za Mlinotest - Ferfolja 7, Pejivić 6, Rudman 4, Svetik 3, Vidmar 2, Jurič, Pipan in Nedelković po 1. Ffinale - Krim : Celje 33:13 (12:5).

V drugem polčasu so Primorke z dobro obrambo in protinapadi že od začetka polnile mrežo Štajerk. Po seriji golov Maje Svetik, Tjaše Rudman in Nade Pejović je prednost narasla na 16:10. Pravega boja tako sredi drugega polčasa praktično ni bilo več.

Za člansko ekipo so se tekmovalne obveznosti iztekle, a bo njen večji del še do konca maja zavzeto treniral in igral, saj so na vrsti najpomembnejše tekme končnice mladinskega državnega prvenstva. V njem želijo Ajdovke s sedanjega šestega napredovati proti tretjemu mestu v državi. Ekipe v tem delu lestvice so precej izenačene. STA, IM


Najbolj brano