Mlinotest potrdil dobro formo

Ženski primorski rokometni obračun v Modri dvorani je šel v pričakovano smer. Doseženih je bilo veliko zadetkov, prepričljive zmagovalke pa so bile velike favoritinje iz Ajdovščine, ki jim sestop z evropskega na domače prizorišče ni vzel lakote po novih uspehih.

Ostra igra v obrambi je bil eden od zaščitnih znakov ajdovske 
igre, s katero so si ustvarile številne protinapade.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ostra igra v obrambi je bil eden od zaščitnih znakov ajdovske igre, s katero so si ustvarile številne protinapade.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HRPELJE > Mrk decembrski večer je na tribuno Modre dvorane privabil tudi precej ajdovskih privržencev, oboroženih z dobro voljo in bobni, ki so z glasnostjo zmagali tudi v merjenju navijaških moči. Med njimi je za domača dekleta glasno navijala tudi županja Saša Likavec Svetelšek.

Peter Kastelic, trener Jadran Bluemarine:“Gostjam čestitam za zmago. Pričakovali smo, da bodo Ajdovke tekmo začele agresivno, s čvrsto igro v obrambi, nisem pa pričakoval, da bomo mi imeli toliko težav pri prebijanju njihove obrambe, kar so gostje znale izkoristiti s protinapadi. To moramo popraviti. Liga je namreč še dolga in če bomo tako igrali, bomo v njej težko obstali. Ajdovski srednji blok je deloval izvrstno. Karkoli je že šlo mimo njega, je potem pobrala vratarka. Svojim dekletom sem med tekmo rekel, da se pač uigravamo za naslednje prvenstvene tekme in da naj na igrišču ne popuščajo. Razlika med ekipami na vrhu in nami je očitna. Naša dekleta imajo pač priložnost, da se dokazujejo pred občinstvom in drugimi klubi, ki bi jih nato morda vzeli pod svoje okrilje.”

Uvodne minute so minile v nezbrani igri obeh ekip, ko so jim žoge kar polzele iz rok. V peti minuti je led prebila Denise Malec s svojim edinim zadetkom na tekmi in tudi edinim vodstvom gostiteljic na tekmi. “Res nam ni šlo, šele ko smo šli na obrambo 4:2, je bilo nekoliko bolje. Pričakujem, da bomo boljše v drugem delu prvenstva,” je menila Malčeva. Po prejetem zadetku so se zbudile tudi gostje. Zaigrale so z “višjo prestavo” in postavile skoraj neprebojen obrambni blok. Prednost so sprva poviševale po kapljicah, najprej z dvema zaporednima zadetkoma Tine Rojc. Domače rokometašice so držale korak do desete minute in izida 3:5, vmes so zadele še okvir vrat, potem pa so Ajdovke povsem prevzele pobudo. Žoge, ki so bile plen njihove obrambe ali pa zgrešenih strelov Hrpeljk, so skušale čim prej prenesti v hitre protinapade, iz katerih so začele višati prednost. Preden so gostiteljice po enajstih minutah posta četrtič zatresle ajdovsko mrežo, je prednost Mlinotesta znašala že sedem zadetkov (3:11), do konca prvega polčasa pa že okroglih deset golov.

S tem je bil dvoboj že po prvem polčasu praktično odločen. V drugem delu je razlika v 37. minuti po uspešno izvedeni sedemmetrovki Eve Urbančič narasla že na 15 zadetkov. Gostujoči trener Dušan Vidmar je potem priložnost ponudil tudi mlajšim igralkam, ki so si privoščile krajše krizno obdobje. V njem so Hrpeljke nekoliko znižale vodstvo, obenem pa so tudi izgubile preveč žog in naredile preveč napak, da bi tekmo končale z znosnejšim porazom. Med ajdovsko rokometno mladostjo je krstni zadetek v članski konkurenci vpisala Zala Batagelj. Sodnika sta dopuščala ostrejšo igro, ki je bila voda na mlin telesno močnejšim gostjam.

Dušan Vidmar, trener RK Mlinotest: “Po pravici povedano, sem se te tekme kar malo bal. Predvsem zato, ker nisem bil prepričan, kako resno jo bodo vzela dekleta, oziroma če bodo dovolj motivirana. Na tekmo so šla, kot bi igrali v evropskem pokalu. Pričakoval sem bolj izenačen prvi polčas, pa se je obrnilo drugače. Zgrešili smo verjetno deset 'zicerjev' in zadeli še kakšno vratnico, sicer bi bila razlika že takrat verjetno 15 golov. V drugem polčasu sem zamenjal celotno postavo in na igrišče poslal mladinke, ki me niso razočarale, saj so še kar naprej držale visoko prednost. Ritem tekem je postal kar naporen, evropske tekme, pa domače prvenstvo, zato je prav, da nekoliko spočijem tudi šest nosilk igre. Imamo srečo, da so vsa dekleta zdrava, z izjemo Špele Ferfolja, ki je zbolela.”

Pri Ajdovkah se je med strelke vpisalo kar deset rokometašic, pri gostiteljicah pa ena manj. Šest golov je za gostje dosegla Maja Svetik, enega manj pa Maja Pavletič, ki je tudi sicer najboljša strelka hrpeljske ekipe v državnem prvenstvu.

Jadran Bluemarine : Mlinotest 21:35 (7:17)

Modra dvorana, gledalcev 120, sodnika Benjamin in Tomislav Pajič.

Jadran Bluemarine: Škamperle (4 obrambe), Svetelšek (6 obr.), Urbančič, Malec 1, Pavletič 5, Poles, Pihlar 3, N. Šiškovič, Maglica 2, K. Šiškovič 1, Strnad 3, A. Poplašen 1, S. Poplašen 3, Teraž 3. Trener: Peter Kastelic. Mlinotest Ajdovščina: Bratina (3 obrambe), Tomšič (2 obr.), Srečkovič (3 obr.), Čermelj 4, Črnigoj, Rojc 5, Svetik 6, Brecelj 2, Tomšič, Fegic 3, Batagelj 1, Čajko 5, Pipan 3, Schuster 2, Sanabor 1, Ferfolja 3. Trener: Dušan Vidmar.

Izključitve: Jadran 6 minut, Mlinotest 6 minut; 7-m: Jadran 5 (3), Mlinotest 4 (4).

ROK MAVER


Najbolj brano