Mlinotest po 23 letih polfinalist

V sredo zvečer so bile odigrane tri četrtfinalne tekme slovenskega rokometnega pokala za ženske. Ajdovski Mlinotest se je z zmago nad Žalcem z 31:28 (16:13) po 23 letih spet uvrstil na zaključni turnir četverice.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

AJDOVŠČINA > Rokometašice Mlinotesta so včeraj v domači dvorani upravičile vlogo favorita. Kot tretja ekipa državnega prvenstva so izločile ta čas sedmega prvoligaša, Žalec. S tem so se prvič po letu 1993 spet uvrstile na zaključni pokalni turnir četverice.

Dvorana Police, gledalcev 100, sodnika Pirc in Nikolić. Mlinotest Srečković (1 obramba), Čermelj, Rojc 7, Svetik 4, Brecelj, Jonovič, Pipan, Schuster 10, Sanabor, Š. Ferfolja 5, T. Ferfolja 5,. Trener: Dušan Vidmar. Sedemmetrovke: Mlinotest 6:5, Žalec 4:3; izključitve: Mlinotest in Žalec po 8 minut.

Preostala zmagovalca sta pričakovana. Prvoligaš Krka se je poigral z drugoligašicami iz Logatca (31:17), Zagorje pa ni imelo resnega dela z Velenjčankami (27:17), ki se v elitni konkurenci borijo za obstanek. Končna zasedba zaključnega turnirja je bila znana včeraj zvečer, ko sta zadnjo četrtfinalno tekmo igrala državni prvak Krim in Celje.

Kot je v pokalnih tekmovanjih pogosto, so tudi tokrat Žalčanke poskušale presenetiti načete favoritinje iz Ajdovščine, ki so po evropski sezoni in ritmu sreda-sobota ob že sicer kratki klopi za dalj časa ostale brez poškodovane Taje Čajko. V uvodih 22 minutah minutah so Štajerke ves čas držale korak s Primorkami - do izida 11:10 V nadaljevanju so Špela in Teja Ferfolja ter neutrudna kapetanka Tina Rojc poskrbele za nekoliko varnejšo prednost (14:10), ki jo je Mlinotestova ekipa do polčasa, tudi z natančnimi streli Slavice Schuster, ubranila.

Ajdovke so dobro začele drugi polčas. Po pobegu na 19:14 so v glavnem le pazile, da se prednost ni preveč zmanjšala. Krajša kriza je nastala v 55. minuti, ko se je Žalec približal na 28:26. Sledila je dobra obramba domačih z zaporednima zadetkoma igralke tekme Slavice Schuster in vse boljše Maje Svetik. Po vodstvu 30:26 je Mlinotest zadnje tri minute nadzoroval igro in se veselil prve uvrstitve v polfinale.IM


Najbolj brano