Mlinotest je velik favorit

Drevi ob 18. uri bo hrpeljska Modra dvorana prizorišče primorskega ženskega rokometnega derbija. Domači Jadran Bluemarine gosti ta čas bistveno močnejši ajdovski Mlinotest.

Na pripravljalni tekmi v Ajdovščini je domači Mlinotest  prednost pred 
Jadranom (v modrih dresih)  večal predvsem s protinapadi. Foto: Igor Mušič
Na pripravljalni tekmi v Ajdovščini je domači Mlinotest prednost pred Jadranom (v modrih dresih) večal predvsem s protinapadi. Foto: Igor Mušič

HRPELJE > Izhodišča obeh ženskih rokometnih ekip so pred dvobojem povsem različna. Ajdovski Mlinotest je kot izkušen prvoligaš to sezono v domačem prvenstvu izgubil le tekmi z evropskim Krimom in Zagorjem, že tradicionalno drugo slovensko ekipo. Poleg tega so tokratne gostje z dvema zmagama v evropskem pokalu challenge izločile črnogorski Danilovrad in se uvrstile v osmino finala tega tekmovanja.

Domači hrpeljski Jadran Bluemarine je novinec v elitni družbi. Doslej se je veselil le dober mesec stare zmage nad zadnjeuvrščenimi Brežicami. Sobotna tekmeca sta se sicer že pomerila v pripravljalnem obdobju, ko so Ajdovke na domačih Policah dosegle visoko zmago s 34:23.

Na takšen razplet se sicer Mlinotestov trener Dušan Vidmar ne zanaša: “Dvoboji tekmecev z različnih koncev lestvice imajo svoje pasti. Treba jih je začeti skrajno resno, da se ne zgodi kaj nepredvidenega. Moja želja je, da odigramo prvih 20 minut maksimalno in da se v tem času ustvari razlika, s katero lahko nadzorujemo tekmo in ponudimo priložnosti še kateri od mlajših igralk.”

Mlinotestova zasedba je spet kompletna. Iz ponesrečene reprezentančne turneje v Braziliji (dve od treh tekem sta odpadli zaradi poplavljenega igrišča v dvorani s slabo vzdrževano streho) se je vrnila tudi reprezentantka Teja Ferfolja.

Trener Jadrana Peter Kastelic ima seveda drugačna pričakovanja: “Mlinotest je za nas velik favorit. Vse razen njegove zmage bi bilo presenečenje. V tekmo bomo šli s popolno ekipo in sproščeno. Želimo si številno podporo občinstva. Nimamo česa izgubiti. Vsaj na vsaki domači tekmi je treba iskati priložnost najmanj za točko. Naš prvi cilj bo odigrati najbolje kot zmoremo. Če nam bo to uspelo, bo to ne glede na sobotni rezultat dobra generalka za naslednji dvoboj s tekmecem za obstanek, Velenjem, kjer pa bomo morali iskati pot do zmage.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano