Mlinaričeva se vrača

Današnje in jutrišnje državno prvenstvo vseh kategorij v umetnostnem kotalkanju bo za KK Renče generalka za EP, za Lucijo Mlinarič pa vrnitev v tekmovalne arene.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

RENČE > Kjer je volja, je pot. To vodi tako renški klub, ki je v denarno izjemno težkih časih sprejel organizacijo evropskega kadetskega in mladinskega prvenstva, kot njegove prve dame, nekdanje svetovne članske podprvakinje Lucije Mlinarič, ki bo po dobljenem boju z rakom na dojki spet tekmovala. Pred premiernim nastopom je dobro razpoložena: “Glede na to, da sem po končanem zdravljenju lahko v zadnjem mesecu trenirala na vso moč, sem z opravljenim zadovoljna. Počutim se dobro. Glavni elementi tehnike so pripravljeni, fizično pa sem približno na 70 odstotkih. Upam, da se bom dostojno vrnila in da bom v nadaljevanju sezone ujela še uvrstitev na septembrsko evropsko prvenstvo.”

Renško DP bo strokovnemu svetu KZS dal odgovore, koga postaviti v reprezentance, Kotalkarski klub Renče pa bo imel v domači dvorani organizacijsko generalko za evropsko kadetsko in mladinsko prvenstvo, ki se bo začelo 18. avgusta.

Na DP so sicer prijavljeni vsi primorski klubi in vsi najboljši posamezniki. V ospredju so primorska imena - Tanita Kaja Černe (Pirueta), Ana Turel, Jessica Marka, Lana Pregelj, Tamara Kerševan, Zoja in Lana Munič, Jan KerševaninNatan Muhič. To so pričakovani primorski kandidati za renško EP.

Današnji tekmovalni spored se bo začel ob 9. uri s tekmovanjem mlajših kategorij v obveznih likih in se nadaljeval s prostim programom za najmlajše. Uradna otvoritev bo ob 17.30, po tem pa bodo na vrsti kratki programi za kategorije od 14 let do članskih. Jutrišnje dopoldne bo namenjeno obveznim likom starejših kategorij, vrhunec pa bo od 14.30 z nastopi vseh kategorij v dolgih programih. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano