Mlinaričeva kot trenerka

23. mednarodni pokal Renč v umetnostnem kotalkanju je prinesel prvi resnejši pregled pripravljenosti vseh kategorij na začetku sezone. V konkurenci iz Slovenije, Hrvaške in Italije so bile najuspešnejše domačinke.

Med mlajšimi mladinkami je na domačem kotalkališču zmagala Lana Pregelj (Renče).  Foto: Igor Mušič
Med mlajšimi mladinkami je na domačem kotalkališču zmagala Lana Pregelj (Renče).  Foto: Igor Mušič

RENČE > Skoraj vsa sobota je bila v renški kotalkarski dvorani zapolnjena z nastopi umetnostnih kotalkarjev in kotalkaric vseh kategorij. Na 23. mednarodni kotalkarski pokal, ki ga je organiziral domači Klub za umetnostno kotalkanje Renče, je prišlo 90 tekmovalcev iz desetih klubov.

Ostale najboljše primorske uvrstitve, st: deklice: 1. Ivana Štrukelj; pari, cicibani: 1. Hana Berginc / Jan Šuligoj; 1. koraki A. dečki: 2. Tim Šuligoj; deklice: 7. Sara Žbogar Fajt; 1. koraki b dečki: 2. Aleks Vižin; deklice: 3. Eni Zorn; začetniki: 1. Tim Berginc; začetnice: 2. Tina Uršič (vsi Renče).

Najbolj množične so bile mlajše kategorije, zvrstilo pa se je tudi nekaj zelo kakovostnih nastopov v kategorijah od kadetinj do članic. V absolutni konkurenci tudi tokrat na parketu še ni bilo evropske prvakinje in svetovne podprvakinje, domačinke Lucije Mlinarič, ki je tokrat delovala ob tekmovališču kot trenerka. Sicer se še telesno pripravlja, odločitev o letošnjem tekmovalnem udejstvovanju pa je preložila na konec maja. V njeni odsotnosti je tako slavila Italijanka Valentina Lovo, Slovenk pa tokrat še ni bilo. Med mladinkami je italijansko konkurenco ugnala članica domžalske Piruete Tanita Kaja Černe iz Prvačine, ki se je sicer kotalkanja naučila v Renčah.

Med mlajšimi mladinkami je vrh ostal v domačih rokah. Zmagala je Lana Pregelj pred Jessico Marka (obe Renče). Tudi med kadetinjami so bile v ospredju Renčanke. Slavila je Lana Muhič, tretja pa je bila Zoja Muhič.

Tekmovalna sezona se bo nadaljevala 1. maja v Novi Gorici, kjer bo tamkajšnji KUK v dvorani športnega parka gostil 36. Goriško vrtnico. IM


Najbolj brano