Mlinaričeva le na podelitvi

Kotalkarski klub Renče je s tekmovanjem v obveznih likih in s Pokalom račk za najmlajše odprl novo sezono tega športa pri nas. Dobra zasedba je bila predvsem pri najmlajših. Članska svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič se je predstavila samo na podelitvi priznanj.

Članska svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič se je predstavila samo na podelitvi priznanj. Foto: Ervin Čurlič
Članska svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič se je predstavila samo na podelitvi priznanj. Foto: Ervin Čurlič

RENČE >Ker na Primorskem le kotalkarska dvorana v Renčah nudi možnosti za kakovostne zimske priprave, je bila konkurenca v zahtevnejših starejših kategorijah, ki ob študiju, delu in vožnjah težko naberejo dovolj treninga, še skromna. Največ uglednih imen je bilo na kupu na podelitvi priznanj Kotalkarske zveze Slovenije za dosežke v minulem letu, kamor je prišla tudi prva dama slovenskega kotalkanja, domača članska evropska prvakinja in svetovna podprvakinja Lucija Mlinarič. Po nepozabnem lanskem letu, ko je pozimi premagala raka in nato s tekmovanji le v drugi polovici leta prišla do izjemnih dosežkov, se ji letos z nastopi ne mudi: “Do maja se bom le pripravljala. Glede na to, v kakšnem stanju bom takrat, se bom odločila za nadaljnji program. Za mano so veliki napori in potrebujem nekaj več časa in razmisleka, kako naprej.”

Priznanja kotalkarske zveze so sicer prejeli še bronasta z mladinskega SP, Tanita Kaja Černe iz Prvačine (Pirueta), ter četverica iz KK Renče - četrta z mladinskega SP Ana Turel in junaki renškega EP za mlajše mladince in kadete, Lana Pregelj (srebro), Jessica Marka in Natan Muhič (oba bron).

Tako na tekmovanju v obveznih likih za vse kategorije kot v Pokalu račk za najmlajše so bili kljub konkurenci iz italijanskega zamejstva v ospredju kotalkarji KK Renče, v najmlajših kategorijah pa je bil opazen tudi delež novogoriškega KUK in solkanske Perle.

V obveznih likih sta na prvo stopničko stopili Solkanka Veronika Brešar (Pirueta, članice) in mladinka Tanita Kaja Černe, ki je prehitela Ano Turel. Med mlajšimi mladinkami je Lana Pregelj ugnala Jessico Marka.

Sezona se bo na Primorskem 18. aprila nadaljevala z mednarodnim pokalom Renč. Prvega maja bo KUK pripravil Goriško vrtnico, tradicionalni septembrski termin pa je rezerviran za pokal Perla v Solkanu.

NR


Najbolj brano