Mladinci se bližajo članom

Tudi za mladinsko šolo Nogometnega društva Gorica je bila pretekla sezona svojevrstna. Sprememb v ustroju in kadrovski zasedbi je bilo precej, tako kot tudi krmarjenja v novih okoliščinah.

Mladinci Gorice so v pretekli sezoni osvojili pokal MNZ Nova 
Gorica. Foto: Picasa
Mladinci Gorice so v pretekli sezoni osvojili pokal MNZ Nova Gorica. Foto: Picasa

NOVA GORICA >Po prekinitvi pogodbe ND Gorica z Društvom mladi nogometaš Gorica (DMNG) je prišlo tudi do razcepa trenerske in vodstvene ekipe. Del je nadaljeval pod okriljem DMNG, ki je medtem postal polnopravni član MNZ Nova Gorica in ima poleg šolskih nogometnih krožkov pod svojim okriljem tudi selekcijo U-9, posledično pa je bila rošad deležna tudi nogometna piramida v ND Gorica. Spremembe pa so se zgodile tudi med samo sezono. Pozimi je nogometna šola dobila novega vodjo. Iztoka Kavčiča, ki je najprej prevzel vodenje članskega moštva novogoriškega prvoligaša, nato pa postal trener mladinske ekipe Maribora, je nasledil Florijan Debenjak.

“Sezono smo izpeljali uspešno. Medtem smo pridobili tudi nove izkušnje, ki bodo prišle prav za naprej. V novih okoliščinah bo poudarek na domačih igralcih, mladinska šola pa bo spet pridobila veljavo,” je povedal Debenjak. Štirje mladinci, Tilen Nagode, Tine Hlede, Jan Humar in vratar Jure Lipičar so bili v zadnjem obdobju že sestavni del članske ekipe. Nagode in Hlede pa sta prestala prvoligaški krst. Vadbo s člansko ekipo je sicer okusilo še nekaj mladincev. “Prav je, da so videli kaj jih čaka v prihodnosti. Ni vse v rezultatu, ki je bil navkljub ožjemu kadru zelo dober. Na 14 spomladanskih tekmah smo zabeležili 12 zmag in dva poraza,” je pojasnil Jovan Milošević, ki je v drugem delu prvenstva vodil mladinsko ekipo do drugega mesta za Domžalčani.

Na skupni lestvici prve mladinske in kadetske lige so še drugič zapored prvo mesto osvojili Domžalčani. Gorica je bila četrta, Koper šesti, Elta Izola, ki se po enem letu poslavlja od prvoligaške konkurence, pa zadnja, 16. Nov primorski prvoligaš so postale Bilje.

Debenjak in Milošević menita, da lahko fantje, priključeni članski ekipi, igrajo na ravni prve slovenske nogometne lige oziroma utegnejo izkoristiti ponujeno priložnost. Za nogometno prihodnost Gorice na igrišču, trdita, ni bojazni. “Jedro mladinske ekipe bodo tvorili igralci letnika 1997. V perspektivi bodo potencialno zanimivi tudi za člansko ekipo,” je povedal Milošević. Debenjak je s kadeti prvenstvo končal na devetem mestu, ekipa pa se je pokazala v lepi luči tudi na priznanem mednarodnem turnirju Nereo Rocco.

“Pomembno je, da so posamezniki skozi sezono napredovali v tehnično-taktičnih prvinah. Imeli smo mlado ekipo s kopico igralcev vhodnih letnikov, kar pomeni, da bomo v prihodnji sezoni še bolj konkurenčni,” je pojasnil Debenjak. Novogoriški mladinci in kadeti bodo v priprave na novo sezono šli 13. julija. Prvenstvo se začne 8. avgusta.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano