Mlademu vratarju Kopra kar tri tekme prepovedi

Mladi, komaj 21-letni vratar, slovenskega nogometnega prvoligaša iz Kopra David Adam, ki ga je glavni sodnik na sobotni tekmi proti državnim prvakom iz Maribora po rdečem kartonu, tega je dobil po prekršku nad Luko Zahovićem, poslal z igrišča, bo izpustil tri tekme.

Mladi, komaj 21-letni vratar, slovenskega nogometnega 
prvoligaša iz Kopra David Adam, ki ga je glavni sodnik na 
sobotni tekmi proti državnim prvakom iz Maribora po rdečem 
kartonu, tega je dobil po prekršku nad Luko Zahovićem, 
poslal z igrišča, bo izpustil tri tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mladi, komaj 21-letni vratar, slovenskega nogometnega prvoligaša iz Kopra David Adam, ki ga je glavni sodnik na sobotni tekmi proti državnim prvakom iz Maribora po rdečem kartonu, tega je dobil po prekršku nad Luko Zahovićem, poslal z igrišča, bo izpustil tri tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Nogometaši Maribora so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kopru premagali Luko Koper s 4:1. V 23. minuti je Nenad Srečković neprepričljivo podal žogo svojemu vratarju, a je bil pri njej prej napadalec Maribora Luka Zahovič, ki ga je Adam podrl, z obema rokama je startal v glavo nogometaša, s tem pa si prislužil rdeč karton. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Dalibor Volaš.

Novi-stari trener Koprčanov Rodolfo Vanoli, ki je zamenjal Alena Ščulca, že na današnji prvi polfinalni tekmi nogometnega pokala ne bo mogel računati na Adama.

Eno tekmo pa se bo hladil mariborski nogometaš Petar Stojanović, ki je po prejetem rdečem kartonu, v kazenskem prostoru je nepravilno zaustavil Mateja Pučka, igrišče zapustil predčasno v 64. minuti tekme.

Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je nogometni klub iz Maribora kaznoval zaradi nešportnega vedenja na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, ki so jih vijoličasti odigrali v gosteh. Globa v višini 600 evrov je kazen za nešportno vedenja navijačev, ki so spremljali neodločen izid 0:0 v Stožicah proti Olimpiji, 900 evrov pa bo moral klub plačati zaradi uporabe pirotehnike na stadionu Bonifika.

Pod drobnogledom disciplinskega sodnika se je znašla tudi sobotna tekma v Domžalah, kjer je domače moštvo z 0:1 izgubilo proti Olimpiji. Domači igralec Darko Zec se bo zaradi v 40. minuti tekme prejetega rdečega kartona hladil eno tekmo, domžalski klub pa je bil zaradi prejetih petih rumenih kartonov in enega rdečega kaznovan s plačilom globe v višini 360 evrov.

Kaznovani so bili tudi Ljubljančani. Zaradi kar sedmih rumenih kartonov, ki so jih prejeli gostujoči nogometaši, bo vodstvo ŠD NK Olimpija Ljubljana plačalo 420 evrov, zaradi nešportnega navijanja gostujočih navijačev, ki so na tribunah prižigali bakle, petarde pa so odvrgli na atletsko stezo, pa bo klub moral plačati 1050 evrov.

Disciplinski sodnik je oglobil tudi nogometni klub Radomlje zaradi žaljivega skandiranja gostujočih navijačev, ob remiju 1:1 s Krko.

STA


Najbolj brano