Mitja Gasparini odhaja v Pariz

Izolan Mitja Gasparini, ki je imel nemalo zaslug, da se je slovenska odbojkarska reprezentanca še petič po vrsti uvrstila na evropsko prvenstvo, se bo po dveh letih igranja za italijansko Verono preselil v Francijo. Njegov novi klub bo večkratni francoski prvak in nekdanji evropski prvak Paris Volley.

Izolan Mitja Gasparini se bo po dveh letih igranja za italijansko Verono preselil v Francijo. Foto: Ozs
Izolan Mitja Gasparini se bo po dveh letih igranja za italijansko Verono preselil v Francijo. Foto: Ozs

LJUBLJANA > Parižani bodo tudi v novi sezoni igrali v najmočnejši evropski ligi. Žreb lige prvakov bo 2. julija, svoje vrste pa so okrepili z Mitjo Gasparinijem. Slovenski korektor, ki je s svojimi servisi v dodatnih kvalifikacijah za nastop na letošnjem oktobrskem evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji “uničil” Portugalce, je s pariškim odbojkarskim velikanom podpisal enoletno pogodbo.

Izolan, ki bo v petek praznoval svoj 31. rojstni dan, je zadnji dve sezoni navduševal v dresu Verone, za katero je igral tudi v sezoni 2011/12. Po odhodu iz ACH Volleyja leta 2010 je bila njegova prva postaja v tujini poljska ekipa Jastrzebski, nato pa je po enoletnem igranju v Veroni leto dni igral v Južni Koreji za ekipo Hynundai Skywalkers. V Sloveniji je igral še za ljubljansko Olimpijo.

Gasparini ne bo prvi slovenski odbojkar v vrstah osemkratnega francoskega prvaka, ki je leta 2001 osvojil tudi najbolj prestižno evropsko lovoriko. Leta 2006 je bil s Paris Volleyjem prvak Francije nekdanji slovenski reprezentant Sebastijan Škorc.

STA


Najbolj brano