Mišmaševa blizu rekorda

Včerajšnji dan na svetovnem prvenstvu v atletiki v Pekingu je Sloveniji prinesel finalni nastop Roberta Rennerja in tek blizu državnega rekorda Maruše Mišmaš.

Maruša Mišmaš (147) je v Pekingu  opravila drugi najhitrejši 
tek v življenju. Foto: Igor Mušič
Maruša Mišmaš (147) je v Pekingu opravila drugi najhitrejši tek v življenju. Foto: Igor Mušič

PEKING >Pomlajena slovenska članska reprezentanca, v kateri ni primorskega zastopstva, nadaljuje z doseganjem solidnih izidov. Včeraj je bil v središču pozornosti prvi in doslej edini slovenski finalni nastop. Celjski skakalec s palico Robert Renner je dan po tem, ko je v kvalifikacijah postavil državni rekord (570 centimetrov) bil blizu še eni vrhunski predstavi. Višino 550 cm je preskočil takoj, na 565 cm pa se mu za las ni izšlo, kar je na koncu zadoščalo za 13. mesto. Presenetljivo je svetovni prvak postal Kanadčan Shawnacy Barber, za kar je ob nerazpoloženosti konkurence zadoščalo 590 cm. Srebro je osvojil Nemec Rafael Marcel Holzdeppe. Svetovni rekorder in branilec naslova, Francoz Renaud Lavillenie, se je moral po preskočenih 580 cm zadovoljiti z bronom.

Druga slovenska junakinja včerajšnjega dne je bila članica ljubljanskega AD Mass, tekačica na 3000 metrov z zaprekami Maruša Mišmaš. Z drugim rezultatom kariere (9:37,73) je državna rekorderka zasedla 21. mesto. Finale je zgrešila za sedem sekund in pol. Če bi ta čas dosegla, bi za pet sekund izboljšala svoj letošnji državni rekord, ki znaša 9:35,10. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Tunizijka Habiba Ghribi (9:24,38).

V skoku s palico je razočarala izkušena Ljubljančanka Tina Šutej. Letvico na začetni višini 430 centimetrov je trikrat podrla in tako precej zaostala za letošnjimi izidi. Za finale je bilo treba preskočiti 4,55 metra, kar je Šutejeva letos že zmogla, njen državni rekord pa znaša celo 471 cm. Kar pet tekmovalk je sicer preskočilo 455 cm. STA, IM


Najbolj brano