Minute mrka za poraz Koprčanov v Celju

Čeprav so ob igralcu več v polju imeli zmago že na pladnju, je ta koprskim nogometašem v drugem polčasu po nekajminutnem mrku spolzel iz rok in popolnega izkupička so se zasluženo veselili Celjani. Z zmago so se s Koprčani tudi izenačili na lestvici. Luka Koper : Celje 1:2 (1:0).

Igralec tekme je bil nedvomno Celjan Sunny (v skoku), ob 
njem je levo Leo Štulac, ki  bi si ta naziv prislužil, če bi zadel v 
končnici tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Igralec tekme je bil nedvomno Celjan Sunny (v skoku), ob njem je levo Leo Štulac, ki bi si ta naziv prislužil, če bi zadel v končnici tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Celjani so imeli v Estevesu De Sousi in Sunnyju Omoregieju ključna moža v napadu, gostujoči trener Iztok Kapušin pa je imel tudi srečno roko z rezervistom Milanom Spremom. Celjani so se z novim uspehom povzpeli z dna lestvice, saj niso izgubili že pet tekem zapored.

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodnik Vinčić (Maribor) 7. Strelci - 1:0 Memolla (40), 1:1 Spremo (69), 1:2 Sunny (72). Luka Koper: Kahlina 5,5, Pavić 6, Gal 6, Andrejašič 5,5, Memolla 6,5, Posavac 5,5, Štulac 6, Dedić 6 (od 58. Anđelković 5), Gabrić 6,5 Vekić 6, Štromajer 5,5 (od 46. Radujko 5,5). Trener: Slavko Matić. Celje: Kotnik 6, Vidmajer 6, Klapan 6, Sunny 8, Osman 5,5, Travner 6,5, Kous 5, Soria 7, Klemenčič 6, Đurković 6 (od 62. Spremo 7), Esteves De Sousa 7,5 (od 90. Pišek-). Trener: Iztok Kapušin. Rumeni kartoni: Posavac; Đurković, Osman, Travner, Soria; rdeča kartona: Kous (39, grob prekršek), Posavac (86, 2xR).

Kot v zadnjih tekmah, je v konici napada Kopra zaigral Jaka Štromajer, ki je imel po podaji Draga Gabrića praktično že v prvem napadu priložnost za zadetek. Sredi polčasa se je priložnost ponudila Leu Štulcu, ki je bil v preteklosti pogosto nerazumljivo na stranskem tiru, zato pa je v zadnjem obdobju dobil veliko priložnosti za igro. Devet minut pozneje je isti nogometaš, ki je bil motor vseh akcij domačih, ponovil vajo.

V 37. minuti so prvič resneje poskusili tudi gosti, a je Sunny iz ugodnega položaja streljal v domačega vratarja Kristijana Kahlino. Le dve minuti zatem so Celjani ostali z igralcem manj v polju. To bi lahko bil tudi ključni trenutek tekme, vendar ni bilo tako. Sodnik Slavko Vinčić je po grobem prekršku nad Štromajerjem upravičeno izključil Žigo Kousa. Koprčani so bili že dotlej boljši, številčno prednost pa so takoj unovčili. Prosti strel z leve strani je v 40. minuti lepo izvedel Štulac, pred vratarjem gostov Maticem Kotnikom pa se je najbolje znašel Hysen Memolla, ki je iz bližine poslal žogo v celjsko mrežo za 1:0. Že čez minuto je sledila nova priložnost domačih (Štromajer), v uvodu drugega polčasa pa še dve (Jan Andrejašič in Gabrić).

V 61. minuti so Celjani zapravili zelo lepo priložnost za izenačenje, osmoljenec je bil De Sousa, ki mu je nekaj minut zatem Kahlina le s težavo ubranil močan strel. Začelo se je obdobje podjetne igre Celjanov, ki so očitno začutili, da tekmec popušča in da še zdaleč ni vsega konec. V 69. minuti je Sunnyjev strel iz bližine Kahlina sicer odbil, a je bil pri odbiti žogi najhitrejši Spremo in izenačil.

Še večji šok za domače je sledil dve minuti kasneje, ko je De Sousa lepo podal, Sunny pa je s strelom z glavo lobal domačega vratarja. “Sunnyu se moram opravičiti, ker sem ga zadnje čase zapostavljal. To je za nas veličastna zmaga z igralcem manj. Med polčasom smo si rekli, da še lahko zmagamo. In to nam je uspelo,” je bil zmage izjemno vesel trener Iztok Kapušin.

Gostitelji so bili šokirani, a vendar so skušali vsaj izenačiti, Štulac pa je zgrešil dve lepi priložnosti za vsaj točko.

Plus: pravočasni zadetek za vodstvo, ko so bili gostje psihološko na dnu. Minus: pomik v obrambo kljub igralcu več in neverjeten padec koncentracije, ki je odnesel zmago.

”Kot da bi bila vodstvo in še igralec več za nas neko breme. Namesto da bi še napadali, smo se v drugem polčasu preveč pomaknili v obrambo, potem pa po še dveh velikih napakah dobili dva zadetka,” je bil razočaran mladi domači napadalec Luka Vekić.

STA, RM


Najbolj brano