Miletič članski prvak

Na Otočcu se je izteklo državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu, na katerem je ŠK Nova Gorica poskrbelo za dva naslova prvaka. Osvojila sta ga Dejan Miletič in kadetska ekipa.

Dean Miletič (ŠK N. Gorica) je članski prvak v pospešenem 
šahu.   Foto: Leo Caharija
Dean Miletič (ŠK N. Gorica) je članski prvak v pospešenem šahu.  Foto: Leo Caharija

OTOČEC >Na Otočcu so potekala državna ekipna in posamična prvenstva v pospešenem in hitropoteznem šahu za člane in kadete, ki so prinesla velik uspeh novogoriškemu šahu. Najbolje se je izteklo prvenstvo v pospešenem šahu - z dvema naslovoma prvaka - posamičnim članskim in ekipnim kadetskim.

Izreden uspeh v članski konkurenci je dosegel mojster FIDE Šahovskega kluba Nova Gorica Dean Miletič (7,5 točke), ki je prehitel vse - za pol točke tudi favorita, vrhniškega velemojstra Mateja Šebenika in postal državni prvak. Novogoriški uspeh je je v konkurenci 52 tekmovalcev z solidnim sedmim mestom dopolnil še Marko Srebrnič (6). Ekipno je sicer med primorskimi predstavniki najboljše šlo ŠK Val iz Kopra, ki je bil šesti - dve mesti pred Novo Gorico. Pri istem številu točk (15,5) je odločil dodatni kriterij. Državni prvak je postal Triglav iz Krškega (20,5).

Za drugi naslov državnega prvaka so poskrbeli novogoriški kadeti, pri katerih sta igro nosila Jurij Zamar Kodelja in Tine Markočič. Po dodatnem kriteriju so prehiteli drugouvrščeno Kočevje (oboji po 16 točk), bronasta Komenda pa je zaostala že za tri točke. Posamično je Zamar Kodelja zasedel četrto mesto s pol točka zaostanka za vodilno trojico.

Na hitropoteznem prvenstvu so kadeti ŠK Nova Gorica osvojili tretje mesto, med člani pa ni šlo tako visoko. Od osmega do desetega mesta so se zvrstili Kristjan Budihna, Marko Srebrnič in Dean Miletič. Ekipno so bili Novogoričani peti. IM


Najbolj brano