Miladinović najboljši skakalec

Zmagovalec današnjih sobotnih skokov v vodo na Mostu na Soči je postal Srb Borko Miladinović. Stari znanec skokov s slovenskih mostov (na Mostu na Soči je zmagal že lani), je s saltami in vijaki tudi letos prepričljivo ugnal po znanju in starosti precej raznoliko konkurenco.

Pino Auber Foto: Igor Mušič
Pino Auber Foto: Igor Mušič

MOST NA SOČI > Drugo mesto je osvojil Mariborčan Aleš Karničnik, tretje pa še en Srb, Mladen Cvetković iz Kragujevca. Legendarni tržaški skakalec v vodo, že 77-letni Pino Auber je v figurativnih skokih osvojil četrto mesto, v seriji preprostejših figur – lastovk – pa je celo zmagal. Auber je bil kajpada najstarejši tekmovalec, najmlajši pa ni dopolnil niti deset let.

Tekmovanje na Mostu na Soči, ki ga je vzorno organiziralo domače Turistično društvo, je štelo tako za slovenski pokal kot za državno prvenstvo v skokih z velikih višin. Ploščad na lesenem stolpu, ki ga je skonstruiral domači statik Danilo Magajne, je bila kar 15 metrov nad gladino Soče.

V konkurenci za državno prvenstvo je bil najboljši Aleš Karničnik pred Velenjčanom Miho Zormanom in Idrijčanom Nejcem Pahorjem.

Naslednje tekmovanje za slovenski pokal ob Soči bo že jutri, v nedeljo ob 16. uri z 17-metrskega mostu v Kanalu.

IM


Najbolj brano