Miha Mevlja bo igral v ligi prvakov

V Evropi se je iztekel poletni prestopni rok. Zadnji dan tržnice ni postregel s posebnimi senzacijami.

Miha Mevlja Foto: Simon Maljevac
Miha Mevlja Foto: Simon Maljevac

TORINO > V Evropi je najbolj odmevala potrditev prestopa izkušenega vratarja Joea Harta iz Manchester Cityja v Torino, kjer bo nastopal kot posojeni igralec. Londonski Arsenal je za 41 milijonov evrov iz Valencie pripeljal nemškega branilca Skhodrana Mustafija. Ta je postal tretji najdražji Nemec vseh časov. Italijanski napadalec Mario Balotelli bo kariero nadaljeval v Nici, za prestop igralca, ki je po slabih predstavah zadnja leta utonil v pozabo, pa Francozi niso plačali nobene odškodnine.

Reprezentant Miha Mevlja iz Lokev, ki je člansko kariero pred sedmimi leti začel pri Gorici, bo odslej igral v Rusiji. Iz bukareštanskega Dinama se je za 700.000 evrov preselil k udeležencu lige prvakov (igral bo v skupini z Bayernom, Atleticom in PSV)

Na domači sceni je Maribor že po nekaj mesecih zapustil nekdanji član Kopra Amar Rahmanović. Pridružil se je Celju, s katerim je sklenil dveletno pogodbo. Maribor je potrdil, da je napadalca Grego Bajdeta posodil v Novaro v serie B.

Hrvaški napadalec Leon Benko je že treniral z Olimpijo, ki pa je ne bo več vodil Rodolfo Vanoli. V Italiji so bili v ospredju trije Slovenci. Branilec Luka Kranjc je zapustil Cagliari in se pridružil Sampdorii, kjer bo leto dni posojen igralec. Po tem obdobju ga Sampdoria lahko odkupi za 2,5 milijona evrov. Tik pred iztekom prestopnega roka se je Aljaž Struna iz Palerma vrnil k drugoligašu Carpiju. Odškodnina za Pirančana v primeru realizacije odkupa znaša približno tri milijone evrov. Vratar Vid Belec je verjetno zapustil Carpi in bo odslej drugi vratar Atalante v serie A. V tretjo nemško ligo se je preselil Zlatko Dedić, ki bo odslej član Paderborna. PM


Najbolj brano