Mezgec ostal brez nekaj kože

Belgijec Jens Debusschere je dobil sprint druge etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Član Lotta je imel več moči od Slovaka Petra Sagana in Irca Sama Bennetta.

Luka Mezgec Foto: Arhiv Pn
Luka Mezgec Foto: Arhiv Pn

RIMINI > Kristijan Koren, tekmovalec ekipe Cannondale-Garmin, je v času zmagovala osvojil 28. mesto, tako kot Luka Pibernik iz Lampreja, ki je bil 108. Luka Mezgec je padel.

V zadnjih 100 metrih je prišlo do skupinskega padca, v katerega je bil udeležen tudi slovenski sprinter Mezgec. Član Giant-Alpecina je v cilj prišel kot 158.

Največje žrtev padca je bilo v vrstah Giant-Alpecina in Skyja. Na tleh se je znašel tudi Mezgec. “V vodstvu smo bili pet kilometrov pred ciljem, Luka je bil v položaju za sprint. Nekje 3,5 kilometra pred ciljem so fantje izgubili Luko, ki je stežka držal stik. Tom Veelers je opravil svoje delo in ga pripeljal nazaj v ospredje ter dober položaj. Bil je dobro postavljen, tik za Elio Vivianijem, toda on je padel, Luka ni imel rešitve. Ostal je le brez nekaj kože, toda padec je zmeraj šok za telo,” je po prihodu v cilj povedal trener Gianta Rudi Kemna.

V skupnem vodstvu ostajal Italijan Adriano Malori, na drugo mesto se je prebil Sagan, ki ima enak čas kot Malori. Švicar Fabian Cancellara je zdrsnil na tretje mesto. Kristijan Koren je 63., Luka Mezgec 108., Luka Pibernik pa 144.

STA


Najbolj brano