Messiju ponujajo 4,5 milijona evrov na mesec

Največji svetovni zvezdniki so se znašli na prepihu medijskih govoric. Britanski in španski časopisi od enega k drugemu klubu selijo tudi Lionela Messija in Cristiana Ronalda.

Naslovnica španskega dnevnega časnika As
Naslovnica španskega dnevnega časnika As 

LONDON > Za udarno novico je pred dnevi poskrbel britanski tabloid The Sun, ki se sklicuje na dobro obveščene vire. Tarča z naftnimi milijoni podprtega Manchester Cityja je najboljši nogometaš sveta Lionel Messi. Ta se je po poškodbi vrnil na zelenice v majici Barcelone, ki je njegov edini delodajalec v dosednaji poklicni karieri. Toda znano je, da je Messi pod lupo španskih davčnih organov, kar naj bi bil glavni razlog, da se Argentinec spogleduje s selitvijo. City naj bi mu bil pripravljen ponuditi kar 4,5 milijona evrov mesečne plače oziroma neverjetnih 54 milijonov evrov na sezono. To je skoraj trikrat toliko, kot jih Messi prejema pri Barci. Zgodba z Messijem se bo po vsej verjetnosti še nadaljevala, prestop pa je še v oblakih.

Precej bolj realna je vrnitev Andrea Pirla na cenjeno prizorišče. 36-letni Italijan je poleti zapustil Juventus in zaigral za New York City. Toda ponudb iz Evrope mu ne manjka. Šušlja se, da je prvi v kontakt z njim stopil trener Interja Roberto Mancini, kar bi pomenilo vrnitev v klub, na katerega nima najlepših spominov. Toda iz te moke očitno ne bo kruha. Za Pirla se je namreč resno ogrel Manchester City, ki ima poleg bistveno boljših finančnih virov tudi istega lastnika kot njegov sedanjih klub New York City.

Kam bi lahko šel Ronaldo?

Tudi Crisitano Ronaldo polni medijske naslovnice s potencialno selitvijo. Že vse od ustoličenja Rafaela Beniteza kot glavnega trenerja madridskega Reala je Portugalec z njim na bojni nogi. Ronaldo je večkrat izrazil nezadovoljstvo z načinom trenerjevega dela, nazadnje pred tednom dni po debaklu svoje ekipe na el clàsicu. Za Ronaldov podpis se bodo očitno potegovali trije klubi. Prvi je njegov nekdanji delodajalec Manchester United, kjer si je Portugalec ustvaril ime. Old Trafford je zapustil leta 2009 za 94 milijonov evrov. Predsednik Reala Florentino Perez je prav ta vložek postavil za minimalno odkupno klavzulo, po plačilu katere bi lahko napadalec zapustil beli balet. Zanimanje zanj je priznal tudi trener Uniteda Louis Van Gaal: “Seveda pozorno sledim njegovemu položaju. Le kdo si ga ne bi želel v moštvu? Želeli smo ga pripeljali že lani, a je bil predrag.” Konkurenco jim predstavljata Paris SG in Chelsea. Parižani v Ronaldu vidijo naslednika Zlatana Ibrahimovića, njihova glavna težava je manj konkurenčno in medijsko ne tako odmevno prvenstvo, kot sta špansko in angleško. Zato bodo morali Ronalda prepričati z večjo plačo.

Poleg Uniteda jim lahko načrte prekriža tudi Chelsea. Madridski športni časnik As poroča, da je José Mourinho po katastrofalnem jesenskem delu sezone ob privolitvi lastnika kluba Romana Abramoviča pripravljen na enega največjih prestopov. Londončani bi Realu ponudili 100 milijonov evrov odškodnine ter še enega od trojice nogometašev: Eden Hazard - Oscar - Nemanja Matić. Časopis še poroča, da naj bi se Mourinho za izpeljavo prestopa zanašal tudi na svojega prijatelja, menedžerja Jorgeja Mendeza, ki je hkrati velik prijatelj Cristana Ronalda.

Chelsea se zanima tudi na odkritje italijanskega prvenstva. To je povsem nepričakovano Dalmatinec Nikola Kalinić. Lani je uspešno nastopal za ukrajinski Dnipro, v prvenstvu, ki je po Evropi slabo medijsko pokrito. Fiorentina je za napadalca plačala 5,5 milijona evrov, ki jim jih je 27-letni Hrvat že vrnil z obrestmi. Doslej je dosegel devet golov v serie A, vse iz prvega dotika. Izjemno učinkovite predstave Kalinića niso ostale neopažene. Poleg Londončanov se je zanj ogrel tudi njegov nekdanji klub Blackburn.

Ancelotti namesto Guardiole?

Pep Guardiola uspešno vodi Bayern že tretjo sezono zapored. Pogodba mu poteče poleti, Bavarci pa mu za podaljšanje ponujajo bistveno boljšo plačo. Toda to naj Katalonca ne bi prepričalo. Želi si namreč novih avantur. Njegova želja je Anglija, španski mediji pa poročajo, da bo konec decembra že lahko pričel pogovore za prevzem Manchester Cityja. Tam je športni direktor Txiki Begiristain, nekdanji Guardiolin soigralec pri Barceloni. Če bo do takšnega scenarija res prišlo, se bo bržkone na Bavarsko preselil Carlo Ancelotti. Italijan je bil državni prvak že v treh državah, nazadnje pa je po slovesu od Reala prost.

PETER MARAŽ


Najbolj brano