Messi tretjič najboljši

Evropska nogometna zveza je v Monaku izžrebala skupine lige prvakov. V njej bosta igrala tudi Slovenca Branko Ilić iz Astane in Jan Oblak iz madridskega Atletica. Žreb je določil, da bosta oba igrala v skupini C skupaj z Benfico in Galatasarayem.

Lionel Messi
Lionel Messi 

MONACO > Žrebu je sledila tudi razglasitev najboljšega nogometaša v Evropi za sezono 2014/15 po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa). Prestižno lovoriko je dobil argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi. Za prvo violino Barcelone je to tretje tovrstno priznanje v izboru športnih novinarjev, pred tem je slavil že leta 2009 in 2011.

Skupine lige prvakov:
A: PSG, Real Madrid, Šahtar Donjeck, Malmö.
B: PSV, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg.
C: Benfica, Atletico, Galatasaray, Astana.
D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach.
E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, Bate Borisov.
F: Bayern, Arsenal, Olympiacos, Dinamo Zagreb.
G: Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi Tel Aviv.
H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent.

V konkurenci za naj nogometaša sta bila še Messijev soigralec pri Barceloni, Urugvajec Luis Suarez, in Portugalec Cristiano Ronaldo iz madridskega Reala, ki je bil najboljši lani.

“Presrečen sem, toda to si želim deliti s soigralci. Brez njih tudi tega priznanja ne bi bilo. Veselim se novih izzivov in verjamem, da bo Barcelona tudi v tej sezoni uspešna,” je dejal Messi. Priznanje mu je izročil predsednik Uefe Michel Platini.

Najboljša igralka je postala nemška napadalka Celia Sasic. RN


Najbolj brano