Messi ne bo več igral za Argentino

Nogometna reprezentanca Čila je osvojila južnoameriško prvenstvo, potem ko je v finalu v East Rutherfordu po enajstmetrovkah s 4:2 premagala Argentino. Neuspeh Argentine je bil tudi razlog, da se je zvezdnik Barcelone Lionel Messi poslovil od reprezentančnega dresa.

Lionel Messi
Lionel Messi 

EAST RUTHERFORD > Argentini ni uspelo. Tako pričakovana in želena lovorika na tokrat že stoti ponovitvi tekmovanja - Copa America Centenario, je znova odšla v Čile. Slednji so bili v loteriji enajstmetrovk spet boljši, tokrat je strel z bele točke zapravil tudi Lionel Messi.

Na stadionu Metlife so morali svetovni podprvaki Argentinci pred 82.026 gledalci priznati premoč Čilu, tudi pred letom dni so bili v dvoboju v Santiagu v finalu boljši Čilenci.

Obe ekipi sta si v rednem delu in v podaljšku priigrali nekaj priložnosti, a zmagovalca so dali še streli z bele točke. Za Čile so zadeli Nicolas Castillo, Charles Aranguiz, Jean Beausejour in Francisco Silva, medtem ko je Arturo Vidal zgrešil. Na drugi strani je Lionel Messi meril preko vrat, Lucas Biglia pa ni zmogel premagati čilskega čuvaja mreže.

V prvem polčasu so bili favorizirani Argentinci boljše moštvo. Že po 17 sekundah je Enver Banega streljal le milimetre mimo leve vratnice. V 21. minuti je Gary Medel lepo podal Gonzalu Higuainu, ki je prav tako meril mimo leve vratnice. Poskus z glavo Nicolasa Otamendija pa je oplazil le zunanjo stran mreže.

Do polčasa sta obe ekipi ostali z desetimi možmi na igrišču. Čilenec Marcelo Diaz (28. minuta) z drugim rumenim in Argentinec Marcos Rojo (42.) z rdečim kartonom sta morala predčasno v slačilnico. V drugem polčasu je ritem igre padel, v podaljšku pa sta imeli obe ekipi znova lepe priložnosti. Najlepšo je zapravil Bravo, ki je v 99. minuti poskusil z glavo, a je Sergio Agüero žogo obvaroval pred mrežo.

Za Čile je to drugi naslov na južnoameriškem prvenstvu, medtem ko je morala Argentina v finalu priznati vnovični poraz. Albiceleste je nazadnje v tem tekmovanju zmagala leta 1993, od takrat pa izgubila že pet finalnih dvobojev. Med drugim je na svetovnem prvenstvu 2014 v finalu po podaljšku izgubila proti Nemčiji.

Branilci naslova Čilenci so tako ponovili uspeh. “To je krasen trenutek, vse naše delo, žrtvovane ure in dnevi, vse to je bilo nagrajeno,” je po zmagi dejal Vidal, ki je kot prvi izvajal enajstmetrovko, a jo je argentinski vratar Sergio Romero ubranil.

Čilenci so rajali na igrišču po zmagi, Messi pa je le nemo gledal predse. Petkratni nogometaš leta se je po tekmi odločil, da za reprezentanco ne bo več nastopal.

“Odločil sem se, moj čas v reprezentančnem dresu je mimo. Bolj kot komu drugemu mi je žal, da nam ni uspelo, da nisem bil v stanju, da bi z Argentino osvojil naslov prvaka,” je povedal Messi.

STA


Najbolj brano