Messi naprodaj

Seveda v katalonskem nogometnem velikanu Barceloni ne razmišljajo o prodaji argentinskega nogometnega asa Lionela Messija. V Londonu bodo prihodnji mesec pripravili dražbo portretov slovitega napadalca, kot sta ga upodobila japonski in britanski umetnik Takaši Murakami in Damien Hirst.

Lionel Messi Foto: Wikipedia
Lionel Messi Foto: Wikipedia

BARCELONA > Celoten izkupiček od prodaje bo šel v dobrodelen namen.

Kot je poročal Guardian, bo dražbo 12. februarja pripravila slovita avkcijska hiša Sotheby's, ko bo dala na dražbo umetniški upodobitvi argentinskega nogometnega virtuoza Lionela Messija.

Šlo bo za dobrodelno dražbo v okviru kampanje 1 od 11, ki je plod sodelovanja Unicefa, Barcelone in sklada za pomoč revnim otrokom Reach Out To Asia, katerega delovanje je usmerjeno v pomoč revnim otrokom v Bangladešu, Indoneziji in Nepalu pri njihovem izobraževanju in šolanju. Številnim najrevnejšim otrokom namreč ni omogočeno niti osnovno izobraževanje.

Damien Hirst je Messija upodobil v delu z naslovom Beautiful Messi Spin Painting, Takaši Murakami pa je portretu slovitega nogometaša nadel ime Lionel Messi and a Universe of Flowers.

Murakami se ne brani primerjav z ameriškim umetnikom Andyjem Warholom, utemeljiteljem umetnostnega gibanja pop art. Čeprav sam priznava, da ni poznavalec nogometa, pa zelo ceni Messija, za katerega je prepričan, da je njegova vloga pomembna tudi kot globalne kulturne ikone.

“Želim si, da bi z vsakim portretom ujel bistvo današnjega trenutka, tako kot je Warhol upodobil boksarja Mohameda Alija, ki je bil največji športnik takratnega časa, sem jaz upodobil Messija, za katerega bi lahko prav tako dejali nekaj podobnega,” je za angleške medije dejal Murakami.

STA


Najbolj brano