Messi bo še streljal enajstmetrovke

Čeprav torkova izvedba enajstmetrovke na tekmi nogometne lige prvakov proti Manchester Cityju ni bila najbolj blesteča, bo prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi še naprej izvajal strele z bele točke.

Lionel Messi Foto: Sta/Xsinhua
Lionel Messi Foto: Sta/Xsinhua

BARCELONA > Spodrsljaj po mnenju trenerja Luisa Enriqueja Lionelu Messiju ne odvzema pristojnosti prvega izvajalca enajstmetrovk v ekipi.

Messi je imel v nogah (in na glavi) tretji gol Barcelone, ki bi prav lahko že predčasno odločil dvoboj osmine finala. Barca je na gostovanju pri Manchester Cityju vodila z 2:1, v izdihljajih tekme pa je po prekršku v kazenskem prostoru Messi dobil priložnost, da z bele točke zmago poviša na 3:1 in Cityju še bolj oteži delo na povratni tekmi na Camp Nouu.

A domači vratar Joe Hart je njegov strel ubranil, žoga se je odbila nazaj do strelca, ki je poskušal odbitek z glavo pospraviti v mrežo, vendar je zgrešil.

Dan po tekmi je Enrique zatrdil, da zgrešen strel ne bo zamajal Mesijevega statusa prvega izvajalca enajstmetrovk. Po statističnih podatkih ima sicer Argentinec zadnje čase le polovičen izkupiček, saj je od desetih strelov z bele točke (vključno z reprezentančnimi tekmami) dosegel le pet golov.

“Enajstmetrovke so za tiste, ki si upajo prevzeti odgovornost. Leo Messi je takšen. Vemo, da je strel z bele točke mogoče tudi zgrešiti. A naslednji, ki jih bo v naši ekipi izvajal, bo spet Messi,” je dejal strateg blaugrane.

Zanimivo je, da je pred tedni Messi prvič v petih letih sam prepustil odgovornost izvajanja enajstmetrovk nekomu drugemu. Na tekmi španskega pokala z Villarrealom je žogo prepustil Neymarju, ki pa tudi ni bil uspešen in vratar Sergio Asenjo je strel ubranil.

STA


Najbolj brano