Med tekmovalci tudi suparji

Prijetno sobotno sončno vreme tokrat ni bilo po željah 28 tekmovalcev, ki so se pomerili na državnem prvenstvu v morskem kajaku in stoječem veslanju.

Sskupnega starta kajakašev in suparjev pred Koprom
Sskupnega starta kajakašev in suparjev pred Koprom 

KOPER > Na regatni progi med Koprom in Bernardinom ob 11. uri ni zapihala niti sapica. Za vse bolj popularno disciplino morskega kajaka so namreč značilni visoki valovi, ki jih kajakaši s pridom izkoriščajo, da dosežejo res neverjetne hitrosti.

Start tekmovanja je bil na koprski plaži, cilj pa v laguni na Bernardinu. Med kajakaši je bil najuspešnejši (in tudi najhitrejši med vsemi tekmovalci) Jošt Zakrajšek, ki je 16 kilometrov preveslal v eni uri in devetih minutah, prvi v stoječem veslanju - supanju pa je bil Rok Puvar, ki je do cilja potreboval 35 minut več, in sicer uro in 44 minut.

Vrstni red v morskem kajaku pri članih - 1. Jošt Zakrajšek (KKK Tacen), 2. Simon Oven (KKK Ljubljana), 3. Marco Lipicer (KKK Trst, Italija); Mladinci - 1. Anže Urankar, 2. Tim Novak (oba KKK Ljubljana), 3. David Franca (KKK Žusterna). Med kajakašicami je pri članicah zlato medaljo osvojila Dani Zalar, pri mladinkah pa so na zmagovalne stopničke stopile Metka Volk Štefič, Lea Prodan (obe KKK Žusterna) in Metka Mihalič (KKK Orka).

Med suparji so bili najboljši: Rok Puvar, Marko Milenkovič (oba SUP klub Ljubljana)in Vid Tršan, med dekleti pa Neža Jarc in Natalija Fon (obe SUP klub Ljubljana). Organizatorja tekmovanja sta bila primorska kajak kanu kluba koprska Žusterna in ankaranska Orka ob podpori Kajakaške zveze Slovenije.

RN


Najbolj brano