Med mladinci je bil najboljši Erik Čeh

Balinarska zveza Slovenije je razglasila najboljše in najuspešnejše tekmovalke in tekmovalce letos. Balinarja leta sta Sara Jenčič (Svoboda) in Uroš Vehar (Lokateks Trata).

 Foto: Miha Grgic Jelen
Foto: Miha Grgic Jelen

LJUBLJANA > Članica državne reprezentance Sara Jenčič je na svetovnem prvenstvu v Casablanci osvojila bron v bližanju in zbijanju v krog, član državnega prvaka iz Škofje Loke Uroš Vehar pa je ob uspešnih ligaških nastopih prispeval pomemben delež k osvojitvi naslova evropskih klubskih podprvakov.

Med mladinci je bil najboljši Erik Čeh (Postojnska jama), ki je nedavno z Nikom Švaro osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v dvojicah v Monaku, med najmlajšimi je letos v ospredju Sežančan Jan Guštin.

Ob visokem jubileju, 65. obletnici delovanja slovenske zveze, je predsednik BZS Sandi Kofol predal plaketo Silvi Keber (OBZ Ljubljana) za dolgoletno delo, z zlato značko je nagrajenih 21, s srebrno pa 24 aktivnih tekmovalcev in balinarskih delavcev, med klubi so priznanja prejeli Antena Portorož, EIS Budničar, Polje, Šiška, Planina Ajdovščina, Cesta in Soča Tolmin.

STA


Najbolj brano