Mazejeva tudi letos v finalu za svetovno športnico leta

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je tudi letos ena od finalistk za naziv najboljše športnice leta na svetu, ki ga podeljuje Ženska športna fundacija (WSF). Ta skupaj z javnostjo, za nominiranke se lahko glasuje prek spleta, glasovi štejejo 50:50, vsako leto tradicionalno podeli nagrado za najboljšo športnico in najboljšo žensko športno ekipo.

Slovenska alpska smučarka Tina Maze je tudi letos ena od finalistk za naziv najboljše športnice leta na svetu Foto: STA
Slovenska alpska smučarka Tina Maze je tudi letos ena od finalistk za naziv najboljše športnice leta na svetu Foto: STA

LJUBLJANA > Javno glasovanje se je na spletni strani fundacije (womenssportsfoundation.org) začelo 25. avgusta in tudi Mazejeva sama je prek Twitterja pozvala vse ljubitelje športa in svoje navijače, naj glasujejo zanjo.

Poleg Mazejeve so med finalistkami še Američanke deskarka na snegu Jamie Anderson, telovadka Simone Biles, golfistka Stacy Lewis, teniška igralka Serena Williams, paraolimpijka Jamie Whitmore, francoska paraolimpijska smučarka Marie Bochet, beloruska biatlonka Darja Domračeva, jamajška sprinterka Shelly-Ann Fraser-Pryce, madžarska plavalka Katinka Hosszu in nizozemska hitrostna drsalka Ireen Wust.

Ameriška fundacija bo objavila nagrajenke in nagrade podelila na 35. tradicionalni slovesnosti 15. oktobra v New Yorku. Lani je nagrado za najboljšo športnico prejela ameriška plavalka Missy Franklin, ki je pozneje prejela tudi laureusa.

STA


Najbolj brano