Mazejeva si želi, da v Lake Louisu ne bi bilo polarno mrzlo

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze je na tekmah za svetovni pokal v Aspnu na sobotnem veleslalomu zasedla četrto mesto, na nedeljskem slalomu pa je bila zaradi velike napake na samem začetku druge vožnje deveta. Zaveda se, da jo čaka še nekaj dela, zadovoljna pa je s trenutno formo, ki ji prinaša tretje mesto v skupnem seštevku pokala.

Tina Maze Foto: Stanko Gruden
Tina Maze Foto: Stanko Gruden

ASPEN > “Prva slalomska vožnja je bila dobra. Sicer tudi v njej nisem našla pravih občutkov, da bi gladko smučala. Sicer pa je bilo dobro, bila sem zadovoljna. Mislila sem, da bom lahko v drugi vožnji še bolj napadala in kaj dodala. Tako sem več želela, pa me je hitro vrglo iz ravnotežja. Tako pač ne gre. Zelo zavita proga je bila, zelo zahtevna. Nisem našla pravega ritma. V pogovorih se mi tako povedale tudi druge tekmovalke. Tu je visoka nadmorska višina, težko je tekmovati. Moraš se boriti. Sama sicer nisem bila utrujena, vendar nisem našla pravih občutkov,” je po slalomu ocenila Tina Maze.

Zadovoljna s smučanjem v tehničnih disciplinah

Najboljšo uvrstitev na dvodnevnem tekmovanju v ZDA je dosegla v veleslalomu. “Aspen je eden težjih veleslalomov v pokalu. Kombinacija težkega terena in visoke nadmorske višine je zahtevna. Poleg tega sem imela tisti ponesrečen uvodni nastop sezone v Söldnu. Težko je bilo prebiti led. To mi je uspelo, sem vesela in upam, da bo zdaj še bolj steklo v veleslalomu. V tehničnih disciplinah smučam dobro. Napake so del slaloma, ko napadaš, se zgodijo. Tudi v Leviju, kjer sem zmagala, so se mi, čeprav bistveno manjše kot tokrat. Na slalomu v Aspnu je bila napaka prevelika, kar pa je treba sprejeti.”

Pred tekmami v Aspnu je trenirala v Vailu, kjer bo februarja prihodnje leto branila tri medalje s prejšnjega prvenstva leta 2013 v Schladmingu, kjer je bila zlata v superveleslalomu in srebrna v superkombinaciji in veleslalomu. “V Vailu smo vadili na progi, ki nima nobene povezave s SP. Tako nimam pravih informacij, proge smo preizkusili v lanski sezoni. Gotovo pa bodo Američani pripravili lepo prvenstvo.”

Pričakujejo Lindsey Vonn

Tekmovalke v svetovnem pokalu bodo od petka, 5. decembra, v treh dneh v kanadskem Lake Louisu nastopile na dveh smukih in superveleslalomu, kjer so bile konec prejšnjega tedna temperature nižje tudi od - 25 stopinj Celzija. “Videla sem pri moških, ki so v Kanadi tekmovali v izjemno nizkih temperaturah. Želim si, da med našimi tekmami ne bi bilo tako, da si malo 'privarčujemo' kožo. Ne glede na to, kako bo, se veselim tekem in upam, da čim prej najdem občutek za drsenje. Američanko Lindsey Vonn vsi pričakujejo, tudi jaz. Želim ji, da bo čim boljša in da se kaj najhitreje vrne, kar se zdravja tiče.”

Od konca maja ima slovenska šampionka novega trenerja, Italijana Valeria Ghirardija. “Vzdušje v ekipi je v redu, dobro delamo, določene stvari smo spremenili, vendar mislim, da dobro funkcioniramo. Zelo dobro sodelujem z Ghirardijem, posreduje mi tiste prave informacije, ki jih potrebujem,” je končala Mazejeva pred potjo na letališče v Denver.

STA


Najbolj brano