Mazejeva: Dvoboj za skupno zmago me obremenjuje toliko, kot me mora

Tina Maze je na superveleslalomu na finalu svetovnega pokala alpskih smučark v francoskem Meribelu kot tretjeuvrščena za mesto zaostala Avstrijko Anno Fenninger. Ta je povečala vodstvo v skupnem seštevku na 32 točk. “Ta dvoboj za skupno zmago me obremenjuje toliko, kot me mora. Pomembno je smučanje,” je dejala Mazejeva.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

MERIBEL > Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze in branilka velikega kristalnega globusa Anna Fenninger imata dve tekmi pred koncem sezone edini možnost, da osvojita skupno zmago. Prvo dejanje boja dvoboju za skupno zmago je v sredo sicer dobila slovenska zvezdnica, ki je s četrtim mestom zmanjšala zaostanek v skupnem seštevku na 12 točk. Fenningerjeva je bila namreč šele osma. “Včeraj in danes sem imela dobra nastopa in sem zadovoljna,” je oba dneva kratko pospremila Mazejeva.

Na superveleslalomu je naredila napako, tako kot skoraj vse tekmovalke, na prelomnici v zgornjem delu. “Malo me je odneslo iz smeri, tako da nisem prenesla dovolj hitrosti naprej, kar je bilo tam zelo pomembno. Tam sem gotovo precej izgubila.”

Mazejeva je progo in svoje zdravstveno stanje ocenila kot dobro. “Proga je sicer v dobrem stanju glede na temperature v tem letnem času, a se spreminja glede na senčne in sončne dele. Počutila pa sem se dobro, stanje se izboljšuje od smukaških treningov in je bistveno lažje smučati, ko si zdrav.”

STA


Najbolj brano