Mavrič je zaklenil vrata

Nogometaši Brd so v sredo zvečer doma po enajstmetrovkah še četrtič zapored osvojili pokal MNZ Nova Gorica. Junak tekme je bil vratar Matej Mavrič.

Takole sta ob navdušenju soigralcev NK Brda pokal MNZ N. 
Gorica dvignila vratar Matej Mavrič in kapetan Tomaž Filej. Foto: Igor Mušič
Takole sta ob navdušenju soigralcev NK Brda pokal MNZ N. Gorica dvignila vratar Matej Mavrič in kapetan Tomaž Filej. Foto: Igor Mušič

VIPOLŽE > V peklenski vročini se je tretjeligaš iz Vipolž v finalu pokala MNZ Nova Gorica čvrsto postavil proti drugoligašu iz TKK iz Tolmina, ki je po težkem, a uspešnem boju za obstanek po koncu prvenstva v Brda očitno dopotoval že nekoliko izpraznjen. Tempa in agresivnosti je bilo pri favoritu v prvem polčasu premalo, Brici pa so ob enakovredni in na trenutke celo nevarnejši igri začutili priložnost za presenečenje in podaljšanje niza osvojenih pokalov na štiri.

Po predstavitvi mladih domačih upov iz OŠ Dobrovo, ki so pod vodstvom Sandija Valentinčiča postali osnovnošolski državni prvaki, sta ekipi v drugi polčas krenili odločneje, a so bili, posebej iz prekinitev, nevarnejši domačini, ki so celo zadeli prečnik. Zaključno žogo so sicer imeli v nogah Tolminci. Dalibor Sokanović je prehitel briško obrambo in se sam znašel pred vratarjem Matejem Mavričem, ki je mojstrsko ubranil strel z neposredne bližine.

Odločale so enajstmetrovke. Domači vratar je ubranil že prvi strel gostov, nato pa je bil uspešen še dvakrat. Na drugi strani so imeli Tomaž Filej,Leon Kodermac in Matic Ferjančič mirne živce. Z zadetki so Bricem omogočili še četrti dvig pokala MNZ Nova Gorica.

Igrišče NK Brda, gledalcev 130, sodnik Bubek (V. Draga). Strelci - Filej, Kodermac, Kragelj (enajstmetrovke). Brda: Mavrič, Jazbar, Filej, Grudina, Tribušon, Ferjančič, Simčič Zuljan (od 69 Simčič), Batič, Kodermac, Rijavec (od 88. Trakonja), Bremec (od 81. Krasniqi). Trener: Mitja Kristančič. TKK Tolmin: Rutar, Codromaz, Kos, Šuligoj, Zornik, Kavčič, Kolenc, Kanalec (od 58. Kragelj), Kucalović, Volarič, Da. Sokanović. Trener: David Kanalec.

Trener zmagovalcev Mitja Kristančič je tekmo ocenil takole: “ Igrali smo taktično zelo disciplinirano in dali vse od sebe. S tem smo bili ves čas enakovredni in na trenutke tudi boljši od Tolmina. Resno sem računal na to, da bodo odločile enajstmetrovke. To smo posebej vadili in kot kaže se je obrestovalo.”

Povsem drugače je svoje moštvo videl trener TKK Tolmina David Kanalec: “Tekma je bila na nizki kakovostni ravni. Mi smo začeli ležerno, čeprav sem opozarjal, da imajo Brici velik pokalni motiv. Izgovorov ne moremo iskati nikjer, saj smo pred pokalom uspešno zaključili zelo burno sezono v drugi ligi. Vsekakor je junak tekme vratar Brd, ki je ubranil tri enajstmetrovke.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano